RKC-voetballer Evander Sno vrijgesproken van mishandeling (VIDEO'S)

   6407  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: Evander Sno.

Profvoetballer Evander Sno (30) kan opgelucht ademhalen. Een lastig gesprek in het Mandemakers Stadion - door de RKC-aanhang liefkozend 'Mandfield Road' genoemd - met de clubleiding van de Brabantse eerstedivisionist is van de baan. De middenvelder werd voor de rechtbank van Amsterdam vrijgesproken van zware mishandeling. Sno werd ruim een jaar geleden als verdachte aangewezen in het onderzoek naar een compleet uit de klauwen gelopen vechtpartij nabij de Amsterdamse poptempel Paradiso, in augustus 2013. Was hij wel schuldig bevonden, dan had dat mogelijk consequenties gehad bij zijn werkgever RKC Waalwijk.

Lees en zie ook: de oplichter die het tot de Premier League schopte (VIDEO)

Sussen

Twee broers van Sno zijn wel veroordeeld. Ze kregen taakstraffen van zestig en tweehonderd uur opgelegd. Ook moet het tweetal tweeduizend euro overmaken aan de slachtoffers. Evander was wel bij de vechtpartij betrokken, maar claimde dat hij juist poogde de vechtpartij te sussen. Wel gaf hij toe spijt te hebben van zijn gedrag en verontschuldigde hij zich bij de slachtoffers. Het Openbaar Ministerie (OM) geloofde geen snars van de lezing van de voetballer en eiste 240 uur taakstraf, maar daar was de rechter het dus niet mee eens.

Lees ook: Feyenoord, Ajax én PSV in de Champions League? Het kan!

Loopbaan

Sno maakte in zijn jeugd de immer omstreden overstap van Ajax naar Feyenoord, maar kwam bij de Rotterdammers niet aan spelen toe. Hij maakte uiteindelijk zijn debuut als profvoetballer bij NAC Breda, de club waar hij door Feyenoord was gestald. Uiteindelijk zou hij voor topclubs als Celtic en Ajax, maar ook ploegen als Bristol City, NEC en het Belgische KV Westerlo spelen. In december 2016 zette hij zijn handtekening onder een contract bij RKC Waalwijk, de club waar hij ook al in de seizoenen 2011-2012 en 2013-2014 speelde. In september 2010 kwam hij in het nieuws toen hij als speler van Jong Ajax een hartaanval kreeg in het uitduel tegen de beloften van Jong Vitesse.

Al te veel is er niet van Evander Sno te vinden op YouTube, toch hebben we drie 'hoogtepuntjes' weten te verzamelen.

  • Y.M. Osterloh