Relletje: mysterieuze Bunschotenaar gaat de strijd aan tegen... hondenpoep (FOTO)

   9882  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: Bunschoten.

In het Engelse Manchester hebben ze 'Wanksy', een bezorgde burger die met verfbussen de strijd aangaat tegen kuilen in het wegdek. In het Utrechtse Bunschoten hebben ze.. Tja, wie hebben ze eigenlijk? Feit is dat hondenpoep - buiten de uitlaatstroken - sinds kort gemarkeerd wordt met verf. Een nog onbekend persoon maakt groene, rode of gele cirkels om de hondenpoep. Soms gepaard met het woordje 'Aso'. Dit is al tientallen keer gebeurd.

Lees ook: Brabantse lootjessoap gaat maar door

Staken

De gemeente is er helemaal niet blij mee. Aangezien de graffitiguerilla watervaste verf gebruikt, is het enorm lastig de cirkels en tekstjes te verwijderen. De gemeente roept de vervende Bunschotenaar dan ook op zijn verzet onmiddellijk te staken. Volgens een wethouder is er sprake van het beschadigen van openbare eigendommen, maar hij zegt tegen RTV Utrecht ook: ''Het komt nu wel weer even extra onder de aandacht". En daarmee doelt hij op de hondenpoepproblematiek.

Populair

Want de gemeente wil dat hondenbezitters beter op de behoefte van hun honden gaan letten. En het opruimen. Doen ze dat niet, dan moet dat bij de gemeente gemeld worden. Een wethouder wijst in het gesprek met RTV Utrecht op dat de gemeente de overlast van de hondenpoep al probeert tegen te gaan met speciale drollenzakjes, die aan hondenbezitters verstrekt worden. Ook onder de bevolking van Bunschoten is de mysterieuze demonstrant populair. "Hij verdient een pluim'', zegt een inwoner van de Utrechtse gemeente.

Wat vinden jullie? Held of vandaal?

  • Y.M. Osterloh