Politieachtervolging leidt tot dood automobilist (VIDEO)

   12599  

Bij een politieachtervolging in Eindhoven is vannacht een automobilist om het leven gekomen. De wagen, met Belgisch kenteken, reed tegen een boom. Twee andere passagiers hebben het ongeluk overleefd maar zijn wel gewond geraakt. 

Het incident vond rond 01.45 uur plaats. De Belgische auto ging er vandoor na een stopteken van de politie voor een algemene controle. De Belg raakte van de weg en botste vervolgens tegen een boom. De traumahelikopter kwam na het ongeluk ter plaatse om medische assistentie te verlenen.

De politie achtervolgde de auto na een 'verdachte situatie'. Wat die situatie precies was en hoe lang de achtervolging heeft geduurd, kon een woordvoerder van de politie 's nachts nog niet zeggen. De betrokken agenten zelf raakten niet gewond.

Een ander politiekorps zal onderzoek doen.

Een wakkere reageerder merkt op, op de site van het Eindhovens Dagblad: 'Dit voorval gebeurde niet vanwege een achtervolging dóór de politie, maar vanwege een vlucht vóór de politie. Niet op voorhand de schuld bij de politie leggen.'

Een ander merkt op: 'Als je enkel voor een frietje naar Zwerts komt heb je ook niets te verbergen en hoef je er dus ook niet vandoor te gaan voor de politie. Eigen schuld dus.'

  • M. Haas