Playboy omarmt de naakte vrouw opnieuw (FOTO'S)

   12179  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: Playboy.

Naakt is normaal. Dat verkondigde de Amerikaanse tak van Playboy gisteravond op Twitter, met daarbij een fotootje van de cover van de maart/april-editie. Wat ze daarmee willen zeggen? Dat de naakte vrouw terug is in het roemruchte tijdschrift. In de Amerikaanse editie, althans. Onze geliefde collega's van de Nederlandse versie stopten gelukkig nooit met het publiceren van naaktfoto's. In de Verenigde Staten gebeurde dat wel, in 2015. Destijds omdat de redactie naaktshoots een achterhaald concept vond. Naakte dames zijn immers met twee muisklikken te vinden. Gratis en voor niets.

''Onze identiteit terugpakken''

De creatief directeur van Playboy, Cooper Hefner (de zoon van), gaf op Twitter tekst en uitleg. Hij schrijft: ''Ik ben de eerste om toe te geven dat hoe het blad naaktheid weergaf gedateerd was, maar het helemaal weghalen was een fout. Naakt is nooit het probleem geweest, want naakt is geen probleem. Vandaag pakken we onze identiteit weer op''. Wat opvalt aan de cover van de komende editie is dat ook de tagline ’Entertainment for Men’ plaats heeft gemaakt. Hefner: ''Playboy zal altijd een lifestyle-merk zijn gericht op de interesses van mannen, maar als genderrollen evolueren in de samenleving, dan doen wij doet ook''.

Opgetogen

Maarten Bloem, de hoofdredacteur van de Nederlandse Playboy, reageert tegenover Panorama opgetogen over het nieuws uit Amerika: ''Wij zijn blij dat ze weer foto's gaan maken, want bij de Nederlandse editie plaatsten we deze foto's ook door. De kwaliteit is ook erg hoog van het materiaal uit Amerika. Daarnaast is het voor ons fijn omdat toch heel veel mensen op feestjes tegen mij zeiden 'Jullie zijn gestopt met naakt, hé?' En dat ik dan moest uitleggen dat Playboy gewoon nog de Playboy was''. Want waarom volgde de Nederlandse editie niet het voorbeeld van hun grote broer uit Los Angeles? ''Wij denken dat een Playboy zonder naakt een mannenblad oplevert zonder een duidelijke signatuur. Juist de onderwerpen over seks, seksualiteit, de rubriek Blootgeefster en de Playmates geven ons iets 'unieks' ten opzichte van andere mannenbladen.''

 

Not your baby. @cristalserranoo shot by @phiaphotography. Take a closer look by tapping the link in our bio.

Een bericht gedeeld door Playboy (@playboy) op

Bloem denkt de beslissing positief uit zal pakken voor Playboy: ''Ik denk dat het voor met merk heel slim is. Het regende abonnementsopzeggingen in de Verenigde Staten, waar lezers liever een abonnement hebben dan de Playboy los kopen. Misschien wordt dat tij nu gekeerd en nemen mensen weer hun vertrouwde abonnement op hun vertrouwde Playboy.''

We zullen het zien. Welkom terug, bunny's.

  • Y.M. Osterloh