Nog even over die kale held uit Vlijmen

   12394  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: Michael van Gerwen.

Hij heeft het opnieuw geflikt. Voor de tweede keer in zijn nu al memorabele carrière wint Michael van Gerwen de hoogste prijs in het darten: de Sid Waddell Trophy. En daarmee is hij de onbetwiste wereldkampioen. Het is de kroon op een monsterlijk succesvol jaar voor de 27-jarige Brabander. Hij won in 2016 al 25 prijzen. Maar uiteindelijk draaide het allemaal om die ene prijs, gisteravond in een afgeladen vol en altijd sfeervol Alexandra Palace in Londen. Regerend kampioen Gary Anderson - 'The Flying Scotsman' - werd met 7-3 in sets verslagen. En dat was compleet terecht. De gemiddeldes die Van Gerwen haalde waren astronomisch hoog. Anderson, een fantastisch darter én persoon, gaf zijn terechte verlies ruiterlijk toe en feliciteerde Van Gerwen. Evenals onze premier, die de darter na de wedstrijd opbelde.

Lees en zie ook: Charlotte en Daniella: de 'walk-on girls' van het darten (VIDEO + FOTO'S)

Stevig bovenaan

De overwinning van 'Mighty Mike' is niet alleen een sportief succes. Financieel legt zijn magistrale overwinning de Vlijmenaar ook geen windeieren. De trofee komt met het riante geldbedrag van 350.000 pond. Een snelle zoekopdracht op het wereldwijde web leert ons dat dat op dit moment ruim 411.000 euro is. Niet verkeerd om in de eerste dagen van het nieuwe jaar op je rekening bijgeschreven te krijgen, als je het ons vraagt. Op de ranglijst van dartsbond PDC - die kijkt naar de geldwinsten van de afgelopen twee jaar - staat Van Gerwen heel stevig bovenaan. In totaal won hij in die periode maar liefst 2,15 miljoen euro. Dat zijn heel wat keukens van die ene sponsor van 'MvG'!

Onverlaat

En dan was er nog een incidentje tijdens de finale. Eén of andere onverlaat rende tegen het einde van de partij het podium op en pakte de beker vast. Volgens Britse media gaat het om Lee Marshall, een grappenmaker op het internet. Van Gerwen zei later dat de podiumbestormer de trofee aan de darter wilde geven. Al snel werd de man afgevoerd door de beveiliging. ''Gewoon een drankje minder nemen'', stelde MvG na afloop lachend. En dat is de beste manier om ermee om te gaan, zo denken wij.

Donderdag wordt Michael gehuldigd in Vlijmen. Dat zal een flinke knalfuif worden! 

  • Y.M. Osterloh