Niet alles kan een televisiekijker gelukkig maken

   1020  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over, tijdens de lunch? René Froger. De Topper sloeg in het televisieprogramma Maestro de plank he le maal mis. Hij zou het gewoon bij zingen moeten houden.

Voor René Froger is niets te gek. Een lijk in Baantjer, een reclamespotje op z'n tijd, een aspirant-dirigent in het televisieprogramma Maestro - zeg maar een soort X-Factor maar dan met een stokje, een orkest en bij voorbaat BN'ers - 'Froog' doet het allemaal. Dat siert de Jordanees. Maar hij lijkt maar niet te beseffen dat hij het gewoon bij zingen moet laten.

Lachen om Froger

Frogers optreden in televisieprogramma Maestro, gisteravond op NPO 1, was een regelrechte blamage. Halverwege het muziekstuk staakte hij zijn vruchteloze poging tot dirigeren. Hij eindigde met het laagste aantal punten ooit dat een aspirant-dirigent in de Nederlandse versie van dit BBC-succes heeft behaald. Gelukkig mag hij, vrij onverwacht, volgende week toch nog terugkomen. Dat wordt weer lachen om een blunderende Froger, zullen de producenten denken. Juist. Lachen om Froger.

Spotjes

Hetzelfde geldt voor de reclamespotjes waar hij in speelt. Eerst Dommelsch aanprijzen, later 'op de kleintjes letten' met Amstel? Houd het nou toch gewoon bij zingen. En ook al bedoelt 'ie het natuurlijk goed, een goed doel steunen op televisie levert ook niet altijd het gewenste resultaat op. Wie herinnert zich die hoorn op Schiphol nog? Houd het nou toch gewoon bij zingen. Een vermoorde duivenmelker in Baantjer? Houd het nou toc.. Nee, dat was best overtuigend eigenlijk.

Zondag schittert Froger weer in Maestro. Hadden we al gezegd dat hij het maar gewoon bij zingen moet houden? 

  • Y.M. Osterloh