Morgan Freeman het nieuwe gezicht van Nederlands biertje (VIDEO'S)

   7838  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: Morgan Freeman houdt van Nederlands pils.

Bavaria flikt het weer. Of moeten we zeggen: Swinckels. Een pilsje dat sinds de zeventiende eeuw gebrouwen schijnt te worden, maar wij misschien slechts een keer of drie van hebben gehoord. Toen wij vanochtend lazen dat Bavaria, de bierbrouwer die Swinckels als 'tweede biertje' aan de man probeert te brengen, de befaamde Amerikaanse acteur Morgan Freeman (79) had gestrikt voor een commercial, konden we gelijk een vierde streepje zetten. De reclame zie je hieronder.

Lees en zie ook: het nieuwste belletje naar Apeldoorn is eindelijk daar! (VIDEO)

''He likes it''

De reclame is op YouTube nog niet al te vaak bekeken, maar staat dan ook pas sinds gisteren op het populaire videoplatform. In de bijna anderhalve minuut durende reclame roept de acteur - bekend van onder meer The Shawshank Redemption en Se7en - bierdrinkers op naar de 'innerlijke stem' te luisteren. In het Eindhovens Dagblad zegt marketingdirecteur Gijs Swinkels: "Er stonden meer namen op het lijstje, maar die van Morgan Freeman als de eerste. Nadat we het script naar zijn agent hadden gestuurd, kregen we een mailtje terug: ''He likes it.''" De reclamespot werd afgelopen november in Memphis - de geboortestad van de Oscarwinnaar - opgenomen. Volgens Swinkels vond Freeman het biertje erg lekker.

Grootheden

Zoals oplettende televisiekijkers weten, is dit niet de eerste keer dat Bavaria een grootheid weet te strikken voor een spotje. In het verleden waren onder meer actrice Joan Collins en Marco van Basten te zien. Meer recent was het de beurt aan onder meer Charlie Sheen en Hugh Hefner. Video's!

Krijgen ze toch telkens weer mooi voor elkaar, daar in Brabant!

  • Y.M. Osterloh