Mogelijk 17 doden bij busongeluk in Duitsland

   9885  

Bij een aanrijding tussen een bus en een vrachtwagen in het noorden van Beieren zijn mogelijk zeventien doden gevallen. 31 mensen zijn gewond, waaronder een aantal dat er zwaar aan toe is.

In de bus zaten 46 passagiers en twee chauffeurs. Ze waren op weg naar Neurenberg. Volgens de politie knalde het voertuig achter op een vrachtwagen. Laatstgenoemde reed langzaam door een file. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval precies kon gebeuren.

Na het ongeluk vloog de bus in brand. Zeventien mensen zijn vermist en 31 mensen zijn gewond geraakt. Meteen zijn er traumahelikopters ingezet om de gewonden naar het ziekenhuis te vervoeren. Gelukkig is er vlakbij de plaats van het ongeluk een ziekenhuis waardoor de gewonden snel konden geholpen.

Desondanks zijn er nog zeventien mensen vermist. Vermoedelijk konden de vermisten niet op tijd uit de bus komen en zijn omgekomen in de vlammenzee. Het hele voertuig is volledig uitgebrand, waardoor er slechts een verkoold wrak over is. Het lot van de bestuurder van het voertuig is nog onduidelijk.

Scholieren

Vorige maand raakte een Nederlandse bus met middelbare scholieren betrokken bij een ongeluk in Frankrijk. Ook toen waren er een bus en vrachtwagen met elkaar in botsing geraakt. Vermoedelijk viel de vrachtwagenchauffeur en knalde de bus vol op het voertuig. De schade viel gelukkig mee voor de inzittenden. Toch raakten er 17 mensen gewond.

  • J. Kraak