MMA-legende Melvin Manhoef komt met nieuwe kickboks-competitie WFL 

   9419  

Melvin Manhoef (40) draait al bijna 25 jaar mee in het boks-circuit. De MMA’er is letterlijk en figuurlijk big in Japan, nadat hij schitterde in het wereldkampioenschap kickboksen K1. Daarnaast won Manhoef twee keer een wereldtitel in MMA.

Tegenwoordig heeft hij zelfs een eigen kickboks-competitie (WFL) die televisiezender Spike uitzendt. ‘ik wil kickboksen het podium geven dat het verdient. Het kan qua populariteit het nieuwe darten worden. En geloof me, dat gaat me lukken.’ Als ambassadeurs heeft hij bekende namen als Remy Bonjaski, Peter Aerts en Sem Schilt die talenten aandragen.

Rico Verhoeven

Vechtsporten zijn weer in trek bij het publiek. Het afgelopen jaar was misschien wel het hoogtepunt qua populariteit in Nederland. Ruim 774.000 mensen keken naar de wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari op betaalzender Ziggosport.

UFC

Een andere populaire telg in de vechtsportfamilie is Mixed Material Arts (MMA) met als bekendste competitie UFC. In die vorm komen alle technieken van de sporten zoals karate en kickboks samen. Afgelopen jaar was de Rotterdam Ahoy uitverkocht om Nederlandse grootmachten als Alistair Overeem en Stefan Struve aan het werk te zien.

Wil je meer over Melvin Manhoef's carrière en WFL lezen? Onze schrijver Dennis de Vos interviewt de bokser die zijn kaak op vier plaatsen gebroken heeft. De nieuwste Panorama kun je hier bestellen of lees het artikel in Blendle.

  • J. Kraak