Groot aantal in Rotterdam gestolen auto's aangetroffen in Landsmeer

   38184  

Je zou er je eigen taxi-service mee kunnen beginnen, al die Audi's- en BMW's. Agenten treffen eergisteren-middag in Landsmeer (NH) acht auto’s en kentekenplaten aan, die afkomstig zijn van diefstal en die mogelijk gebruikt zijn bij andere criminele activiteiten.

De politie heeft op dat moment besloten tot actie over te gaan naar aanleiding van binnengekomen TCI-informatie uit het milieu in een lopend onderzoek, in district Rotterdam-Zuid. Zo'n tip is vaak goud waard. De rechercheurs uit de Maasstad besluiten snel op onderzoek uit te gaan in dit bedrijfspand in het centrum van Landsmeer, naast Zaandam. Collega’s van de Eenheid Noord-Nederland en het Arrestatieteam van Eenheid Amsterdam staan het Rotterdamse team terzijde. Om toegang tot de bewuste loods te krijgen gebruiken de vereende teams de hefkracht van een heuse shovel. Eenmaal binnen vinden de agenten acht dure auto’s die afkomstig zijn van diefstal. De politie onderzoekt of de auto’s ook bij andere criminele activiteiten betrokken zijn geweest. Daarover komt snel meer informatie, zo heeft men laten weten.

Onderzoeken naar gestolen auto's kunnen een bron van informatie opleveren. Zo is bijvoorbeeld het geval bij het ontmantelen van de 26Koper-groepering, vorig jaarHet betreft hier een criminele organisatie uit Utrecht die zich volgens justitie zou hebben beziggehouden met het voorbereiden van liquidaties. Het onderzoek naar dit misdaadsamenwerkingsverband kwam aan het rollen nadat de politie mensen die gelieerd waren aan de kern kon aanhouden in gestolen auto's

Het feit dat de nu gevonden wagens keurig bij elkaar zijn opgeslagen in een fabriekspand, dat het allemaal BMW's en Audi's lijken te zijn (afgaande op de foto), getuigt van mogelijk van een vooropgezet plan. En mogelijk dus dat de politie dus een interessante vondst heeft gedaan waar we laten nog meer over zullen horen. Het is nog niet duidelijk wie de mensen zijn die deze loods huurden.

Meer foto's:

 

 

 

 

 

  • M. Haas