Met dood van Chester Bennington verlaat alweer een muzikale held de wereld

   5533  

Gisterenavond bereikte ons het trieste nieuws over zanger Chester Bennington. De frontman van Linkin Park heeft een einde aan zijn leven gemaakt. 

De lokale politie heeft inmiddels de dood van Bennington bevestigd. Zijn lichaam werd rond 9.00 uur lokale tijd door een conciërge gevonden in zijn eigen buitenhuis. Gisteren zette de band nog een nieuw nummer online met de naam Talking To Myself

Bennington zou zich vlak bij zijn woning in Los Angeles hebben opgehangen. De zanger had jaren last van drugs- en alcoholproblemen. Ook dacht hij vaker naar over zelfmoord. Vooral door zijn ongelukkige jeugdjaren, waarin hij door een oudere ‘vriend’ werd misbruikt en de scheiding van zijn ouders zorgde ervoor dat hij meerdere malen nadacht om uit het leven te stappen.

Bennington was bevriend met Chris Cornell, die eerder dit jaar zelfmoord pleegde. Aan de eerder overleden zanger droeg hij speciaal het nummer One More Light op.

Met de dood van de Linkin Parkfrontman overlijdt er opnieuw een icoon uit de muziekwereld. Vorig jaar overleden al zangers als Prince en David Bowie en dit jaar dus Cornell. Een groot verlies voor de muziek, maar gelukkig kunnen we altijd blijven genieten van hun muziek. Of zoals de band zelf zong: In the end nothing else matters. 

Chester Bennington is 41 jaar geworden en laat zes kinderen uit twee huwelijken achter.

  • J. Kraak