Met deze 7 simpele tips heb je geen last van spinnen in en om je huis

   17157  

Sta je gelijk op een stoel als je een spin ziet? Dan zijn deze tips jouw redding! Door een paar simpele trucjes heb je geen last meer van de kriebelaars. 

Pepermuntolie

Spinnen hebben een hekel aan pepermuntolie. Als je dat mengt met water en door je huis spuit zullen de kriebelaars wegblijven en het huis ruikt ook nog eens keer lekker.

Eucalyptus

Ook tegen het aroma van eucalyptus kunnen de achtpotigen niet. Doe er dus wat van in je huis. Net zoals pepermuntolie ruikt het huis dan ook tegelijkertijd lekker. Heb je een tuin? Plant dan een eucalyptusboom, zodat je ze daar ook weghoudt. Wie weet kun je er ook nog een koala inzetten.

Sinaasappels en citroenen

Het eten van sinaasappels en citroen is gezond en je krijgt er ook nog eens de diertjes mee weg. Zij kunnen namelijk niet tegen de geur van deze fruitsoorten. 

Lieveheersbeestje

Zorg dat je lieveheersbeestjes in jouw tuin hebt. Die insecten eten bijna vijftig diertjes (waaronder spinnen) per dag! Je kunt ze aantrekken door planten als dille en venkel. Bovendien kun je die plantjes ook nog gebruiken bij het koken.

Verwijder spinnenwebben

Ja, deze tip is wel heel erg makkelijk. Maar door het verwijderen van de rag kunnen de beesten ook geen diertjes meer vangen. 

Huisdieren

Huisdieren zijn ideaal om spinnen mee weg te krijgen. Katten zitten achter bijna alles aan wat beweegt. Ideaal dus om eindelijk die kitten in huis te nemen.

Licht uit

Door het licht thuis uit te doen, komen er minder insecten in je huis, waardoor spinnen minder voedsel hebben. Dan heeft het dus weinig nut voor het diertje om in jouw huis te zijn.

 

  • J. Kraak