Meester Frank Visser is het kijkcijferkanon van SBS6

   6213  

Meester Frank Visser (66) is momenteel het kijkcijferkanon van SBS6. Zijn programma Meester Frank Visser doet uitspraak scoort als een malle. Zelf moet hij nog een beetje wennen aan zijn nieuwe status: “Ik ben gewoon blij dat ik nu ook jongere mensen aanspreek.”

Hoe is het gesteld met uw mensbeeld?

(Vergoelijkend) “Ach ja, je ziet die mensen in hun meest zwakke en kwetsbare ogenblikken.”

Het is toch soms ontluisterend waar ze zich druk over maken?

“Ja, klopt. Weet je, vergeleken met het wereldleed valt alles weg. Dan kun je ook zeggen tegen iemand die slecht nieuws van de dokter krijgt: ach joh, waar zeur je over? In andere landen word je niet ouder dan 40.”

Krijgt u veel televisiecliënten voor wie de gang naar de rechtbank te duur is?

“Ik heb natuurlijk veel zaken die de rechtbank nooit zouden halen. Maar inderdaad, dat is het echte verhaal, voor gewone mensen zijn die rechtbanken onbereikbaar. We betalen allemaal belasting, maar het is niet de bedoeling dat gewone mensen ook gebruikmaken van ons peperdure juridische systeem. Mensen zijn enkel welkom in de rechtbank als slachtoffer, zeg ik altijd. Als je iets niet hebt betaalt, dan ben je welkom. Maar als je zelf iets wil, is het gewoonweg te duur. Ik blijf erop aandringen dat we in Nederland een soort buurtrechtspraak moeten krijgen. Politici roepen altijd dat ze het ook heel belangrijk vinden en dat ze het op de agenda zullen zetten, maar daar komt nooit wat van. Het interesseert ze niet echt. Wat ook gek is: mensen verzekeren zich tegen gebroken ruiten, pech onderweg, dat de kat ziek wordt. Maar op een juridisch drama loop je pas echt leeg. En daar verzekeren mensen zich doorgaans niet voor. Aan de andere kant vind ik dat rechtsbijstand een basisvoorziening zou moeten zijn van de overheid. Relatief goedkoop voor iedereen.”

Dit was slechts een voorstukje uit het blad. Wil je het hele artikel lezen? Bestel de nieuwe Panorama hier, of lees het op Blendle.

  • J. Kraak