Lubach heeft de lachers weer eens op zijn hand. In Nederland én daarbuiten (VIDEO)

   26183  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: Arjen Lubach.

We hebben Amerikanen weleens horen beweren dat Nederlanders geen humor hebben. Aangezien veel Yanks Denemarken de hoofdstad van Amsterdam noemen, vergeven we ze dat wel. Ze waren vast in de war met de Duitsers. Hoe dan ook, dat wij kaaskoppen zo nu en dan het grappigste jongetje van de klas zijn, laat programmamaker, presentator en cabaretier Arjen Lubach (37) maar weer eens zien. In de meest recente uitzending van het stevig op HBO's Last Week Tonight gemodelleerde Zondag met Lubach zat het volgende item. Nederland voorgesteld aan Donald J. Trump, de kersverse president van de Verenigde Staten.

Lees en zie ook: Hoe Zit Dat? Het Witte Huis

Goed bekeken

Wij weten niet wat we grappiger vinden. De perfecte replica van Trumps oh zo rijke vocabulaire én intonatie (sterk staaltje werk van de Amerikaans-Nederlandse komiek Greg Shapiro)? ''Grab 'em by the pony''? De Monty Python-grap over Jetta Klijnsma? Gerri Eickhof? Lee Towers? Of toch dat stukje over Madurodam? We zijn er nog niet helemaal over uit. Wat we wel weten: ook na de zevende keer kijken liggen we nog in een deuk. En we zijn zeker niet de enigen. Lubachs filmpje is op Facebook al meer dan 23 miljoen keer bekeken, honderdduizenden keren geliked en bijna 600.000 keer gedeeld. Op YouTube staat de teller op dit moment op ruim één miljoen views. Een onbetwiste viral, dus. Reacties komen van over heel de wereld. Veel Amerikanen vragen zich in de reaguursels af of Nederland hen wil hebben. Daarnaast lopen ook verscheidene buitenlandse media met Arjens geintje weg. Hulde.

It's the best video, okay?

  • Y.M. Osterloh