Kim Feenstra: 'Eten geeft mij net zo'n gevoel als bij seks'

   16945  

 

Kim Feenstra (31) schittert tegenwoordig niet alleen vóór de camera, maar sinds kort ook erachter. Zoals onder meer te zien is in haar boek Food Talk, waarvoor het Groningse topmodel op een smakelijke manier zestig glutenvrije gerechten heeft gefotografeerd. “In de ogen van veel mensen was ik altijd dat meisje met een moeilijk verleden.”

In jouw voorwoord schrijf je dat ze je voor twee dingen wakker kunnen maken...

“Ja, seks en eten...”

Van seks begrijpen we dat, maar om wakker gemaakt te worden voor eten...

“Ja, echt. Van eten word ik echt heel blij. En het geeft me net zo’n gevoel als bij seks: je voelt je er beter door. In mijn boek schrijf ik niet voor niets dat beide bedoeld zijn om van te genieten.”

En genieten, dat doen we te weinig?

“Ja. We zijn zo bezig met het leven te leven. Daarom vind ik eten met vrienden en familie ook zo belangrijk. Zodoende kwam ik met mijn vriendin Bénine Bijleveld, een populaire foodblogger, dan ook op het idee om er een boek over te maken.”

Ah, het zoveelste kookboek!

“Dat zou je misschien denken, maar dat is het niet. Ons kookboek is juist anders. Omdat wij beiden zo ontzettend van eten houden, hebben we juist niet gekozen voor een dieetboek of een afvalboek. Waarbij de nadruk overigens wel ligt op glutenvrij.”

Maar dat hoeft geen belemmering te zijn.

“Zeker niet. Blader er doorheen en je komt de lekkerste gerechten tegen, zoals een heerlijke tosti met vijgen en gorgonzola. Omdat ik model ben, zouden mensen misschien denken dat er alleen maar salades in staan, maar dat is dus niet het geval. En heel handig: er staan zelfs recepten in die ideaal zijn als je met een kater wakker wordt.”

Wil je het hele interview van Vincent de Vries met Kim Feenstra lezen? Bestel dan de nieuwe Panorama hier of lees het artikel in Blendle.

 
  • Redactie Panorama