Keert Daniel Craig toch terug als James Bond? (VIDEO)

   5080  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: 007.

Afgelopen zaterdag zat hij nog lekker in het zonnetje op Anfield, de thuishaven van zijn grote liefde Liverpool FC: de Britse acteur Daniel Craig (49). Hij zag, tot zijn grote genoegen, hoe 'The Reds' stadsgenoot en rivaal Everton met 3-1 versloegen. De vraag is echter: zou hij met zijn gedachten niet een klein beetje bij James Bond, zijn meest beroemde rol, gezeten hebben? Er gaan namelijk geruchten dat Barbara Broccoli, producent van de Bond-films, Daniel alsnog heeft weten te overtuigen door te gaan met James Bond. Dit schrijft de Amerikaanse tabloid New York Post, op basis van anonieme bronnen.

Lees en zie ook: Mi6 zou James Bond nooit aannemen

Aanbod

En dat is opvallend. Craig riep namelijk eerder dat hij liever zijn polsen door zou snijden dan zou terugkeren als misschien wel het beroemdste filmpersonage ooit. Een zeer lucratief aanbod van de producenten - waaronder het grote MGM Studios - bleek een vergeefse poging te zijn Craig op andere gedachte te brengen. Volgens ingewijden zouden de producenten de blonde acteur destijds ruim 88 miljoen euro hebben geboden voor slechts twee nieuwe films. Wat hem nu is geboden, is (nog) niet bekend.

Lees en zie ook: check die trailer! It

Discussie

Mocht Craig terugkeren als 007, dan zijn we ook gelijk af van de vermoeiende discussie over wie zijn opvolger zou moeten worden. De Britse acteur Tom Hiddleston (War Horse, Thor: The Dark World, Kong: Skull Island) leek de meest serieuze kandidaat, maar Broccoli zou hem te arrogant vinden. Daarnaast zou de Amerikaanse hem niet stoer genoeg vinden om in de huid van James te kruipen. Ook Idris Elba (Bastille Day, Luther) werd veelvuldig genoemd. Maar ook dat leek maar niet van de grond te komen. En dan waren er nog flippo's die riepen dat de volgende James Bond een actrice moest zijn. Heel logisch, natuurlijk, gezien het absoluut vaststaande feit dat Ian Fleming boeken schreef over een vrouwelijke spion.

Kom maar gewoon terug, Daniel.

  • Y.M. Osterloh