'Joran van der Sloot ontsnapt aan liquidatie'

   35372  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: Joran van der Sloot.

Hij is misschien wel de bekendste Nederlandse misdadiger in het buitenland: Joran van der Sloot. En hij loopt mogelijk gevaar. Medegevangenen in Peru zouden van plan zijn de moordenaar om te leggen. Dat beweren zijn vrouw en zijn advocaat. Een recente vondst zet die bewering wat kracht bij: de leiding van de Challapalca-gevangenis - waar Joran geïnterneerd is - onderschepte een postpakket met twee wapens en tientallen stuks munitie.

Lees ook: kruimeldieven bellen per ongeluk alarmnummer, verklappen overval

Dezelfde vleugel

Het opmerkelijke pakket was bedoeld voor een gozer die in dezelfde vleugel als Joran opgesloten zit. Die Peruaan zit een celstraf uit van 35 jaar, omdat hij de dochter van een parlementariër heeft neergeschoten. Het meisje raakte daarbij volgens Metro zwaargewond. Net zoals Joran een lekker ventje, dus. Het pakket werd verstuurd vanuit Lima, de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land. 

Neergestoken

De gevangenis schijnt echter te ontkennen dat de wapenvondst iets met Joran van der Sloot te maken heeft. Eerder dit jaar beweerde de Arnhemmer dat hij vreest voor zijn leven. Hij zou bedreigd worden. Ook zei hij neergestoken te zijn. Later bleek dat hij zichzelf had gestoken. 

Lees en zie ook over deze zaak: Crime Online #1: 26Koper (VIDEO)

28 jaar

Joran van der Sloot - die bekend werd vanwege zijn betrokkenheid bij de vermissing van Natalee Holloway - zit een celstraf uit van 28 jaar in Peru. In 2010 vermoordde hij de Peruaanse Stephany Flores Ramírez. Enkele jaren later trouwde hij met Leidy Figueroa, een Peruaanse die als verkoopster werkte in de gevangenis. Zij beviel in september 2014 van een kind.

Hij blijft de gemoederen bezighouden.

  • Y.M. Osterloh