Jennifer ontsnapte aan een seriemoordenaar (FOTO)

   14480  

Seriemoordenaar Andrew Urdiales bracht zeker acht vrouwen om het leven. Jennifer Asbenson wist te ontkomen aan zijn bloeddorst. Dit is haar heftige verhaal.

September 1992. De 19-jarige verpleegster Jennifer Abenson (zie foto) uit Cathedral City - een plaats in de Amerikaanse staat Californië - moet een nachtdienst draaien in het ziekenhuis waar ze werkt, maar mist de laatste bus. En dat terwijl ze recent nog was gewaarschuwd door haar leidinggevende: nog één keer te laat komen en je krijgt de zak. Dat een automobilist haar een lift aanbiedt, komt dan ook als een geschenk uit de hemel. Maar Jennifer vertrouwt het niet helemaal en laat de lift aanvankelijk aan haar voorbij gaan. Ze komt op haar beslissing terug en houdt de auto alsnog aan.

Lees ook: grootgrutter Gerrit Jan Heijn kwam nooit meer thuis

 

My natural habitat...

Een foto die is geplaatst door Jennifer Asbenson (@jenniferasbenson) op

Afgelegen gebied

De automobilist zet Jennifer netjes af bij haar werk. Goed, hij zei wat vreemde dingetjes, maar niets dat de alarmbellen deed rinkelen, zo herinnert Jennifer zich ruim vierentwintig jaar later in gesprek met een Australische nieuwssite. De volgende ochtend, als Jennifers nachtdienst erop zit, wacht de man de brunette op in zijn auto. Of ze trek heeft in een ontbijtje. Nee, ze gaat liever naar huis. Dat keurt de automobilist ook goed. Jennifer stapt in, maar de man brengt haar niet naar huis. Hij neemt haar mee naar een afgelegen gebied in de woestijn, waar hij haar ernstig mishandelt, probeert de verkrachten en zelfs poogt te wurgen. Als klap op de vuurpijl bijt hij een stuk vel uit haar nek. Jennifer probeert te ontkomen, maar komt niet ver. De man sleept haar door cactussen en over keien terug naar de auto. Uiteindelijk bindt hij haar handen vast en gooit hij haar haast levenloze lichaam in de achterbak. Hij rijdt weg.

Lees ook: de ontvoering van Toos van der Valk

Op een rennen

Als Jennifer een tijd later weer helemaal bij haar positieven is, voelt ze dat haar handen niet goed vastgebonden zijn. Ze weet zich los te wringen en opent de achterbak van de auto. Op het moment dat de auto wat afremt, opent ze de bak, springt ze uit de auto en zet ze het op een rennen. Achter haar volgt de man met een machete. Maar Jennifer raakt 'm kwijt en treft twee mariniers, die haar naar het dichtstbijzijnde politiebureau brengen. En dat is het begin van het volgende dieptepunt: niemand, zelfs haar bloedeigen moeder niet, gelooft het verhaal van Jennifer. Pas als een zekere Andrew Urdiales in de lente van 1997 wordt aangehouden en acht moorden op jonge vrouwen - voornamelijk prostituees - bekent, komt de zaak van Jennifer opnieuw aan het licht. Urdiales wordt tot de doodstraf veroordeeld, maar die straf wordt later omgezet in levenslang. Jennifer, nu een werkende moeder van een dochter van twintig jaar oud, hoopt dat hij alsnog de doodstraf zal krijgen. Ze werkt momenteel aan een boek over haar verhaal.

Heftig..

  • Y.M. Osterloh