Jennifer Lopez: van dakloos meisje tot mooiste vrouw van de wereld

   9851  

Jennifer Lopez (47) doet zich graag voor als de vrouw die zo gewoon is gebleven, maar niets aan J.Lo is gewoon. Haar schoonheid niet, haar divagedrag niet en ook haar achtergrond niet. Over hoe een dakloos meisje uit The Bronx het maakte als danseres, actrice én zangeres en uitgroeide tot de meest begeerde vrouw op aarde. “Hoe kun je nou je billen verzekeren?” 

Ze is alweer bijna 48, maar nog even woest aantrekkelijk als toen ze 38, of 28 was. Dat komt tegenwoordig steeds vaker voor in Hollywood, waar de gemiddelde ster bij de eerste rimpel meteen naar de botoxdokter rent. Maar het bijzondere aan de schoonheid van Jennifer Lopez is dat er – voor zover bekend – geen hulp van een plastisch chirurg is ingeroepen. Wel maakt ze gebruik van andere hulpmiddelen, maar welke vrouw doet dat niet? Het verschil is alleen dat J.Lo het zich kan permitteren. Aan huidcrème, zelfbruiningsmiddeltjes, elektrotherapie en een hele boel andere spullen is ze een dikke ton per jaar kwijt.

Voor zo ongeveer ieder lichaamsdeel heeft ze een eigen styliste. Zo mag alleen Anastasia, bijgenaamd de Eyebrowqueen, haar wenkbrauwen behandelen. “Er zijn veel schilders, maar er is maar één Picasso van de wenkbrauw,” aldus Anastasia over Anastasia. Ze vliegt de hele wereld over als ze een belletje krijgt van La Lopez en dat doet ze met alle liefde en plezier. “Het is soms moeilijk om zestig klanten af te zeggen, maar voor Jennifer heb ik alles over.”

Het is gissen waar het op is gebaseerd, maar over Jennifer wordt weleens beweerd dat ze een oppervlakkige diva is. Daar reageerde ze ooit als volgt op: “Dat komt doordat ik hou van glamour en me op een bepaalde manier kleed. Mensen stoppen iemand nou eenmaal graag in een hokje,” zei ze tijdens een televisieshow met leren handschoenen aan. Ze antwoordde in 2002 met het nummer Jenny From the Block, waarin ze zong dat ze ondanks alle successen en haar status nog steeds het eenvoudige meisje was uit The Bronx in New York: Don’t be fooled by the rocks that I got I’m still, I’m still Jenny from the block Used to have a little, now I have a lot No matter where I go, I know where I came from.

Het nummer werd wel weer een dikke hit, maar voor haar imago was het effect eerder tegenovergesteld. Het kwam wat potsierlijk over, het gewone meisje dat tegelijkertijd haar hofhouding midden in de nacht kan bevelen om per direct extra bloemen of kaarsen te bezorgen.

Dit is een voorstukje uit ons blad. Wil je alles over het leven van Jennifer Lopez lezen? Bestel ons blad dan hier of lees het hele artikel op Blendle.

  • Redactie Panorama