Identiteit Nijmeegse slachtoffers lawinedrama bekend

   18058  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: het lawinedrama.

Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag dat de drie door een lawine getroffen studenten de 21-jarige Marcel, 22-jarige Timo en 25-jarige Mark zijn. Allen waren ze lid van de christelijke studentenvereniging Navigators. Ook voetbalden de jongens bij Mooie Mannen Unitet, een voetbalvereniging voor christelijke studenten. De lichamen van Timo, student bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit, en Marcel, die economie en management aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) studeerde, zijn geborgen. Mark is nog altijd vermist.

Lees ook: hoe ontstaan lawines?

Laat alarm

Het Nijmeegse studentenleven is in het hart getroffen: er is, uiteraard, veel verdriet over het vreselijke lot van de drie jonge studenten. De studenten maakten deel uit van een groep studenten die op een vijfdaagse skivakantie in de Franse Alpen waren. De drie jongens zouden dinsdagmiddag in een onveilig gebied, buiten de piste, zijn getroffen. Het incident gebeurde in de streek Le Seuil, op zo'n zestig kilometer ten oosten van de stad Grenoble. Eén van de studenten zou vlak voor het noodlot toesloeg nog een sms hebben gestuurd dat het drietal verdwaald was. Omdat er laat alarm werd geslagen, kwam de zoektocht pas dinsdagavond op gang.

Zoektocht

Naar Mark wordt ook vandaag weer gezocht. Aan de zoekactie (afgebeeld is een eerdere zoektocht naar de jongens) doen veertig reddingswerkers mee. Ook vier speurhonden helpen mee. De reddingswerkers verwachten zijn lichaam vandaag te vinden, aangezien vrijwel het complete gebied al afgezocht is.

Wij wensen alle betrokkenen veel sterkte toe.

  • Y.M. Osterloh