Hilarisch: sukkelige IS-barbaar 'camoufleert' zich tegen Iraakse helikopter (VIDEO + FOTO)

   11662  

Hilarisch beeldmateriaal toont hoe een IS-strijder zich op ronduit bizarre wijze probeert te camoufleren tegen een Iraakse legerhelikopter. Sjongejonge, wat een oelewapper..

We schrijven vaak zat over de haatbaarden van Islamitische Staat (IS). De aanleiding daarvoor is lang niet even leuk. Sterker nog, we hadden natuurlijk liever niet gehad dat we überhaupt met deze malloten opgescheept zouden zitten. Als er dan wél een reden - hoe klein ook - is om even te lachen om IS (of ISIS, ISIL, Daesh), dan grijpen we die maar wat graag aan.

Lees ook: de nieuwste executiemethode van IS is afgrijselijk

Eenzaam

Neem nou de volgende beelden, gefilmd door een Iraakse legerhelikopter boven een woestijn in de westelijke regio Al-Anbar - waar ook de onlangs belegerde en op IS heroverde stad Fallujah is gelegen. De helikopter is een eenzame IS-strijder op het spoor gekomen en legt vervolgens vast hoe de barbaar aan de militairen probeert te ontkomen.

Lees ook: de nieuwste fobie van IS komt uit onverwachte hoek

In de kraag gevat

Hij pakt wat gedroogd gras, houdt het boven zijn hoofd en wandelt gewoon rustig door - een Kalashnikov in zijn hand. De haatbaard kon niet veel later door Iraakse militairen in de kraag gevat worden. Helaas is dat niet op beeld vastgelegd, al vonden wij het wel toepasselijk om ook even de volgende - uiterst knullige - beelden van IS-muppets 'in actie' te delen. De beelden zijn van online medium VICE.

Volgende keer maar gewoon een beige pak proberen..

  • Y.M. Osterloh