Hoera, we staan in de finale!

   4405  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. De suggestie voor vandaag: de finales.

Het was spannend tot de laatste minuut, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Deze zin zou over twee dingen kunnen gaan: O’G3NE en Ajax. Waarschijnlijk zijn er daarom ook twee groepen bij de koffieautomaat vandaag en natuurlijk wil je over beide onderwerpen meepraten. Daarom lichten wij ze hier allebei toe.

Ajax leek wel aan het Stockholmsyndroom te lijden. Ze maakten het weer eens onnodig spannend. Net als in Duitsland was de tegenstander het eerste kwartier sterker, maar daar wist Ajax goed mee om te gaan. De club kwam zelfs op een 0-1 voorsprong door een prachtig doelpunt van Dolberg.

Lees ook: Dit is het mooiste voetbalseizoen van de laatste 15 jaar

Scoren

Op het moment van de goal trad O’G3NE op en dat heeft wel bij veel huishoudens tot gevloek hebben geleid, want vermoedelijk heeft een groot deel van de bevolking die goal niet live gezien. Maar zoveel maakte het niet uit, want de voorsprong was er. Ook de meidengroep (nee, dit gaat niet over Ajax) wist te scoren door een sterk optreden neer te zetten. Vocaal klonk het zeer goed en de toonhoogte was zeker niet buitenspel.

Beslissing

Uiteindelijk maakte Ajax het zichzelf weer eens te moeilijk door de kansen niet af te maken en ook weer een rode kaart te pakken. Gelukkig was er dit keer geen verlenging nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Finale

Ook O’G3NE, moest wachten tot het laatste moment om zeker te zijn van de finale. Misschien waren ze nog meer aan het lijden dan een Ajax-supporter. Zij moesten urenlang verschrikkelijke grappen aanhoren, dansvoorstellingen van een dove choreograaf bekijken en naar vals gekrijs luisteren, waar zelfs een speenvarken jaloers op zou zijn. Als beloning van hun goede optreden, moeten ze dat zaterdag nog een keer ondergaan. We wensen ze daarom ook heel veel succes met de zelfkastijding.

Voor Ajax is de finale pas aan het einde van de maand. Daar nemen ze het in Stockholm op tegen Manchester United. De Engelsen wisten Celta de Vigo te verslaan over twee wedstrijden. De kleine finale is aanstaande zondag, waarin Ajax kampioen van Nederland kan worden. Die strijd is nog niet beslist, maar is in het voordeel van Feyenoord.

Trots

Het enige wat zowel O'G3NE als Ajax nog moeten doen, is de finales winnen, want het is al heel lang geleden dat onze voetbalclubs en zangers/zangeressen iets in Europa voorstelden.

  • J. Kraak