Het tornadoseizoen is weer in alle hevigheid losgebarsten (VIDEO'S + FOTO'S)

   6004  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: tornado's.

Vandaag maken we in ons lunchgesprek een klein uitstapje naar de Verenigde Staten. Daar is, in enkele staten, het tornadoseizoen weer begonnen. En dat is flink klote voor velen. Zo werd gisteren New Orleans getroffen. En vooral de wijk Ninth Ward, een arme buurt in het oosten van de stad die in 2005 al zwaar werd getroffen door de allesvernietigende orkaan Katrina. De schade is enorm, zoals ook uit de volgende video's blijkt.

Lees en zie ook: lawine slokt Italiaans hotel op: vrees voor veel doden (FOTO)

'Tornado Alley'

Talloze huizen zijn verwoest. Ook infrastructuur is flink beschadigd. Daarnaast meldt ruimtevaartorganisatie NASA dat één van hun gebouwen geraakt is. Er zijn veel meldingen over lichtgewonden, maar vooralsnog lijkt er gelukkig niemand om het leven te zijn gekomen. Dat was eerder deze maand en vorige maand wel het geval in het zuiden van de Verenigde Staten. Bij verschillende tornado's in de staten Georgia, Mississippi en Alabama verloren in totaal tientallen mensen hun leven. Evenals de staat Louisiana, waar New Orleans is gelegen, zijn dat staten die deel uitmaken van de beruchte 'Tornado Alley': een gebied in Amerika dat jaarlijks getroffen wordt door dit heftige natuurverschijnsel.

Witte Huis

Het Witte Huis houdt de tornado's in de gaten, zei Trumps nu al omstreden persvoorlichter Sean Spicer tegen media. President Trump zou in contact zijn met de lokale autoriteiten.

En wij maar klagen over een beetje sneeuw.

  • Y.M. Osterloh