Heel Holland Lakt: ongeneeslijk zieke Tijn (6) is dé held van Serious Request (VIDEO)

   18919  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: Tijn.

Hij heeft er lak aan. De 6-jarige Tijn uit het Noord-Brabantse Hapert. De door deze kleine held bedachte nagellakactie (kunnen we die nog insturen voor de 'Woord van het jaar 2016'-verkiezing?) heeft in minder dan 24 uur tijd meer dan 465.000 euro opgeleverd voor Serious Request 2016, dat in het teken staat van kinderen die sterven aan longontsteking.  

Lees en zie ook: sprankje hoop voor moedig kankerpatiëntje Bradley (VIDEO)

Eigenhandig

En daarmee redt het ongeneeslijk zieke jochie - Tijn heeft hersenstamkanker (DIPG) - eigenhandig Serious Request 2016. Want, voordat Tijn samen met zijn vader Gerrit het Glazen Huis in Breda bezocht, ging het de opgesloten 3FM-dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende niet echt voor de wind. De tussenstand - er is nu een kleine twee miljoen euro opgehaald - viel redelijk tegen en de aandacht voor de inzamelingsactie was de afgelopen dagen ook niet wat het ooit geweest is.

Met hart en ziel

Terug naar Tijn. Het zal hoogstwaarschijnlijk de laatste kerst van het jochie zijn. Daarnaast moet hij tussen de feestdagen door nog behandeld worden in het ziekenhuis. Maar toch, ondanks al die ellende, zet de kleine Tijn zich met hart en ziel in voor anderen. Zijn actie ontroert Nederland. Zoals de zenderbaas van 3FM, Basyl de Groot, het treffend omschrijft: ''Tijn vraagt echter niet specifiek aandacht voor deze ziekte. Zijn boodschap is dat je er bent voor iemand anders.'' Ook vandaag is Tijn - die uitgeroepen is tot burgemeester van het Glazen Huis - weer nagels aan het lakken op de Grote Markt in Breda.

Doneren kan

Meedoen met Tijns actie kan. Lak je nagels, houdt ze tot Kerstmis gelakt en doneer een euro. Of een bedrag naar keuze, uiteraard. Op de site van Serious Request vind je wat meer info over de actie en heb je de mogelijkheid geld te storten.

Tijn, je bent een held!

  • Y.M. Osterloh