Hans Breukhoven (70) is niet meer

   19439  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: Hans Breukhoven.

In zijn woonplaats Londen is vanochtend een eind gekomen aan het leven van de welbekende ondernemer Hans Breukhoven. Dit treurige nieuws heeft Hans' ex-vrouw Connie Witteman bevestigd tegenover Privé. Hans Breukhoven is zeventig jaar oud geworden. De zakenman leed al enkele jaren aan alvleesklierkanker, met uitzaaiingen naar de lever. Breukhoven wordt in Nederland begraven.

Bekendheid

De Rotterdammer, die al begin jaren zeventig zijn eigen platenzaak opende, vergaarde bekendheid als oprichter en eigenaar van de ooit zeer succesvolle keten Free Record Shop. Op het hoogtepunt bestond de winkelketen uit zo'n 200 filialen in verschillende landen, waaronder een batterij aan zaken in België. In mei 2013 werd het faillissement aangevraagd. Een doorstart in 2014 had weinig succes. Breukhoven was als aandeelhouder ook betrokken bij SnowWorld, de overdekte skihallen in Zoetermeer en Landgraaf.

Uit de publiciteit

Naast zijn zakelijke leven speelde Breukhoven zich ook als socialite in de kijker. Hij was van 1989 tot en met 2009 getrouwd met Connie Witteman, die carrière maakte als zangeres Vanessa en als fotomodel. Tot en met 2014 droeg de blondine de achternaam Breukhoven. Samen adopteerden ze drie kinderen. Breukhoven trad na de ondergang van zijn Free Record Shop uit de publiciteit en verhuisde naar de Engelse hoofdstad.

Ook Jan Kruis (83), tekenaar van 'Jan, Jans en de Kinderen' overleed vandaag. Namens Panorama: rust in vrede, heren

  • Y.M. Osterloh