Haai pakt Freek Vonk (VIDEO + FOTO'S)

   22400  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: Freek Vonk.

Neem David Attenborough, voeg daar een vleugje Steve Irwin aan toe en met het geheel met een beetje Haagse bluf. Dan krijg je Freek Vonk, Nederlands meest geliefde natuurfreak. Nog wel, want het had niet veel gescheeld of Freek was niet meer. Geen pijlstaartrog, maar een haai werd de programmamaker en presentator bijna fataal. Tijdens opnames voor één van zijn programma's op de Bahama's kreeg een haai hem te pakken. Het beest nam een beet uit de bovenarm van Vonk.

Lees en zie ook: hufters heb je ook in het dierenrijk (VIDEO)

Lees en zie ook: gozer sterft na bizarre sprong in tijgerverblijf (VIDEO)

Schade lijkt mee te vallen

Op zijn Facebook-pagina schrijft hij: ''Samen met collega biologen van het Sharklab waren we Caribische rifhaaien aan het onderzoeken bij het eilandje Bimini. Deze vriendelijke haaien zijn, net als eigenlijk alle haaien, ongevaarlijk voor mensen. Toch ging het mis. Een van de haaien heeft een vergissing gemaakt en nam een grote hap uit mijn rechter bovenarm. Ik wist direct: dit is foute boel.'' Vonk werd met spoed van Bimini naar een ziekenhuis in Miami gebracht. Daar werd hij drie uur lang geopereerd en kreeg hij meer dan honderd hechtingen. Zijn spieren en pezen zijn gelukkig grotendeels intact gebleven, waardoor hij waarschijnlijk niet al te veel schade aan het hachelijke avontuur zal overhouden.

''Ik heb gewoon ontzettend pech gehad''

Ook laat Vonk aan zijn ruim 170.000 volgers op Facebook weten: ''Graag wil ik benadrukken dat dit een ongelukkige samenloop van omstandigheden is, waarbij noch Sharklab, mijn ploeg, ikzelf óf de haai er iets aan kan doen. Ik heb gewoon ontzettend pech gehad. Velen hebben op deze locatie met deze haaien gedoken. In de 27 jaar dat het Sharklab hier onderzoek doet, is dit nooit eerder gebeurd.'' Dat moeten we dan maar geloven. 't Is in ieder geval niet de eerste keer dat Vonk de grens opzoekt, weten we dankzij LuckyTV.

Sterkte, Freek!

  • Y.M. Osterloh