Sneu ventje legt verantwoordelijkheid overstromingen bij homo's, verliest huis in storm

   28326  

Elke zondagmiddag delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard is. Met vandaag, uit augustus vorig jaar: k-a-r-m-a!

Een naar kereltje beweerde dat homoseksuelen verantwoordelijk zijn voor overstromingen. Nu is hij zelf zijn huis kwijtgeraakt in een overstroming. Karma bestaat!

Noodtoestand in de Amerikaanse staat Louisiana. Overstromingen, veroorzaakt door de hevige regenval, hebben aan zeker twaalf mensen het leven gekost. Meer dan 40.000 huizen in de zuidelijke staat zijn beschadigd of verwoest. Dat is niet om te lachen. Dat is vreselijk. Toch zien we één klein lichtpuntje.

Dwaze ogen

Ook een zekere Tony Perkins verloor namelijk zijn huis. Hij moest zijn stulpje ontvluchten met een kano, zo beweert hij. Zouden we normaal gesproken heel erg vervelend voor 'm vinden. Maar Tony Perkins is geen normaal geval. Als politicus en directeur van de christelijke 'haatgroepering' Family Research Council - zo'n eng, sektarisch clubje dat onder meer tegen LGBT-rechten en abortus strijdt - claimde hij eerder dat homoseksuelen verantwoordelijk waren voor natuurrampen zoals overstromingen. Natuurgeweld is, in zijn dwaze ogen, de wraak van God op hun gedrag. Sukkel.

K-A-R-M-A.

  • Y.M. Osterloh