Paspoortfoto doet man op Hitler lijken (FOTO)

   14169  

Oei, door een foutje leek de pasfoto in het paspoort van een Britse man sprekend op een portretje van een niet geheel onomstreden figuur uit de twintigste eeuw. 

De 50-jarige Stuart Boyd uit Salford, een voorstad van Manchester, gaat binnenkort met een paar vrienden de bloemetjes buitenzetten op het Griekse eiland Rhodos. De voormalige ambulancemedewerker, die kennelijk nog niet in het bezit was van een paspoort, vroeg het officiële identiteitsdocument halverwege mei aan. Alles verliep gesmeerd, totdat Stuart zijn paspoort een weekje later op kon halen en een kijkje in het document nam. En wat bleek: door een klein foutje herkende hij niet zozeer zichzelf, maar voornamelijk Adolf Hitler in de pasfoto!

Klein beschadigd plekje

En wij begrijpen wel waarom. Door een klein beschadigd plekje - recht onder de neus van Boyd - leek het net of de Engelsman in bezit was van het roemruchte geblokte snorretje van Dolle Dolf. Boyd was zelf niet te spreken over de foto, maar z'n familie en vrienden konden het nationaal-socialistische foutje wel waarderen. De onfortuinlijke Brit werd bestookt met Hitler-grappen, waarna Boyd uiteindelijk ook wel de humor van de totalitaire foto in kon zien. De gewraakte foto vind je onder het artikel. Inmiddels is de gemeente bezig met een nieuw paspoort voor Boyd.

Lees ook: WO2-veteraan (88) slaat bewapende inbrekers het huis uit

Nein, nein, nein!

  • Y.M. Osterloh