Oeps: 'bom' Manchester United blijkt overblijfsel terreurtraining

   3001  

Een heel pijnlijke fout heeft ervoor gezorgd dat het Premier League-duel tussen Manchester United en AFC Bournemouth uit is gesteld. In Old Trafford, het stadion van United, ontstond paniek na de vondst van wat later bleek een namaakexplosief.

Ongeloof in Manchester. Burgemeester Tony Lloyd is ziedend. Louis van Gaal zal ook een niet al te best humeur hebben. De gemiddelde United-fan idem dito. Wat is er aan de hand? Gisteren, vlak voor de aanvang van het duel tussen Manchester United en AFC Bournemouth, werd een 'explosief' aangetroffen in Old Trafford, het legendarische onderkomen van United. Britse media melden dat het om een in een toiletpot vastgeplakte telefoon ging. Direct werden twee tribunes ontruimd. De andere helft van het stadion - waar onder meer de meegereisde fans van Bournemouth waren gezeteld - moest op hun plek blijven.

Honden

Eerst werd de aftrap uitgesteld, waarna de wedstrijd definitief werd afgelast om veiligheidsredenen - voor het eerst in bijna 25 jaar. Pas toen alle fans de voetbaltempel hadden verlaten, bracht de Britse variant van de EOD de nepbom tot ontploffing. Eerste berichten meldden dat het om een 'hoax' - een grap - ging, maar later bleek het namaakexplosief een overblijfsel van een terreurtraining. De nepbom zou gebruikt zijn voor het trainen van honden. Afgelopen week werden in Manchester aanslagen gesimuleerd, zodat reddingswerkers zich konden voorbereiden. Ook in de Panorama van deze week besteden we daar aandacht aan. De laatste wedstrijd van het wat wisselvallige seizoen van United wordt morgen ingehaald. Alle benadeelde supporters krijgen hun geld terug en mogen gratis naar binnen. Dat dan weer wel

Manchester United moet 18-0 winnen om concurrent en rivaal Manchester City van de derde plek af te stoten.

  • Y.M. Osterloh