Man speelt politieagentje: houdt echte agent aan

   12626  

Als kind wil elk jochie wel bij de politie, het leger of de brandweer. Lang niet elke jongen komt daar later terecht, maar dat wil niet zeggen dat iedereen die droom zomaar opgeeft. Een 42-jarige Amerikaan ook niet. Hij werd opgepakt omdat hij zich voordeed als agent en een echte agent aanhield.

Een politieagent uit de Amerikaanse staat Ohio mocht misschien dan wel niet aan een dienst bezig zijn, toch heeft hij belangrijk politiewerk verricht. De desbetreffende agent, afkomstig uit de stad Youngstown, arresteerde in het nabij gelegen Ashtabula County namelijk een man die zich voordeed als politieagent. Ja, echt waar: voordeed. De arrestant, een 42-jarige loser van wie de precieze identiteit niet bekend is gemaakt, is helemaal geen agent. En in een land waar de politie meer dan eens (letterlijk en figuurlijk) onder vuur ligt, kan dat best een riskante zaak zijn.

Lees ook: Amsterdam in de ban van nepagenten

Genadeloos door de mand

De nepagent liep op bijzondere wijze tegen de lamp. Hij liet de echte agent zondagavond stoppen langs de weg. Op het eerste gezicht had de daadwerkelijke politieagent misschien wel niets door, want de neppe agent had zijn auto zowat omgebouwd tot politieauto. De zwarte sportauto had zelfs alarmlichten. Toch viel de neppe agent genadeloos door de mand, nadat hij de echte agent (volg je het nog?) aansprak. Toen de politieagent uit Youngstown zijn twijfels kenbaar maakte, probeerde de sukkelige nepperd de agent er koste wat het kost van te overtuigen dat hij wel degelijk een echte politieagent was.

Binnen een paar minuten gevonden

Daar trapte de oplettende agent mooi niet in. Toen de bedrieger afdroop, schakelde de diender direct het politiekorps van Ashtabula County in - de plek waar hij zich op dat moment bevond. Agenten van dit korps rekenden de c-acteur in het stadje North Kingsville in. Hij was binnen luttele minuten gevonden, weet de Amerikaanse nieuwswebsite Huffington Post. De man is aangeklaagd met het illegaal nadoen van een politieagent.

Voortaan dus gewoon je portie politiewerk uit een goede actiefilm halen, meneertje!

  • Y.M. Osterloh