Babes eten 's werelds heetste peper: gaat gruwelijk fout (VIDEO)

   100681  

Elke zondagmiddag delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard is. Met vandaag, uit december vorig jaar: heet!

Naar rooie, hete chilipepers moet je luisteren. Je moet ze niet eten.

De 22-jarige Sabrina Stewart en haar 18-jarige vriendinnetje Lizzy Wurst verpakten hun puike voorgevels in 'n sportbeha en gingen even lekker voor de nieuwste 'challenge' zitten: het op camera nuttigen van de Carolina Reaper, 's werelds heetste peper. De leuke dames, afkomstig uit de Amerikaanse staat New Jersey, hadden zich echter ernstig verkeken op 't volgens het Guinness Book of World Records bevestigde feit dat de pepers gewoonweg afgrijselijk heet zijn. Met alle gevolgen van dien.

Lees en zie ook: dwaas baddert in chilisaus, heeft al gauw spijt (VIDEO)

Meetinstrument

Juist, vooral voor onze brunette verandert de uitdaging in een helse lijdensweg. De blonde mevrouw die een bijrol heeft vanaf 03:06 windt er geen doekjes om: dat ziet er inderdaad niet best uit. Maar goed, ze doen het zichzelf aan. Eén zoekopdrachtje op de wonderlijke wereld van het wereldwijde web leert dat de peper - die geteeld wordt in de Amerikaanse staat South Carolina - 2,2 miljoen scoort op de Scovilleschaal. Met dat meetinstrument bepaal je de hitte van sauzen en pepers. Ter vergelijking: Tabascosaus is 300 keer minder vurig

Houd het volgende keer maar gewoon bij een shotje tequila, popjes..

  • Y.M. Osterloh