Extreem rechtse jongeren starten crowdfundingsactie om immigranten terug naar Afrika te sturen

   9220  

Sommige jonge Europeanen zijn helemaal klaar met migranten dat ze hun ‘probleem’ zelf willen oplossen. Zij zamelen nu geld in om een eigen grensbewakingsmissie op te starten op de Middellandse Zee tussen Italië en Libië, meldt Huffington Post.

De groep genaamd Identitarian Movement (IB) vindt dat migranten het sociale karakter van Europa vernietigen. De leden van IB zijn onder de dertig jaar en veelal actief op social media. Ze willen nu een tegengeluid laten horen aan de NGO’s (goede doelen) die vluchtelingen redden op het water.

PayPal haalde de crowdfundingpagina offline, maar toch is het de groep gelukt om €100.000 op te halen. Ze willen het gebruiken om een schip te kopen en een bemanning in te huren. Ze willen controleren of NGO’s niets illegaal doen. Ook willen ze mensen die dreigen te verdrinken redden, maar zetten ze de vluchtelingen wel terug in Afrika.

‘Ons doel is om een stap te zetten waar politici falen. Een invasie vindt plaats. Onze veiligheid en levenswijze komt in gevaar, want we worden een minderheid in ons eigen continent’ staat op hun website.

Tegen CNN zei de groep vorig jaar: ‘We zien onszelf als vrijheidsstrijders, niet als neonazi’s. We haten geen immigranten, maar we willen niet dat ons land verandert. We willen onze boodschap uitdragen zonder antisemitisme en racisme.’ 

Overigens is het de grote vraag of het initiatief echt van de grond komt. Een dergelijke missie op het water kost miljoenen.

  • J. Kraak