Ewout Genemans: ‘Ik ben gefascineerd door misdaad’

   9620  

Hij begon als soapie in ZOOP, maar is met zijn productiebedrijf No Pictures Please inmiddels een serieuze speler in de televisiewereld. Met het programma Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel bezoekt Ewout Genemans (32) de meest beruchte gevangenissen ter wereld. En hij slaapt er ook: “Iedereen achter de tralies claimt onschuldig te zijn.”

 Je bent pas 32, maar je draait al een half leven mee op televisie. Eerst voor de camera en nu voor al erachter. Is televisie altijd een doel geweest voor je?

“Eigenlijk wel, ja. Op mijn twaalfde leende ik al de videocamera van mijn opa en 
ik was altijd bezig met het maken van filmpjes. Op televisie was het te doen, daar zag je bijzondere mensen en werelden waar je zelf niet snel komt en ik droomde als kleine jongen al van mijn eigen bedrijf waarmee ik dingen voor tv kon maken. Op mijn veertiende mocht ik voor de plaatselijke brandweer in Voorburg een promo filmpje van de open dag schieten. Dat was mijn eerste betaalde klus en voordat ik het wist, was ik ineens zelf op televisie te zien.”


Is het nog altijd je streven om net zo succesvol te worden als Reinout Oerlemans?

“Haha, daar kom ik nooit meer vanaf, die uitspraak. Ik heb dat ooit gezegd toen ik net was begonnen en dat was misschien een beetje grootspraak. Het werd breed opgepakt en ik kreeg het verwijt arrogant te zijn, maar ik heb gewoon ongelofelijk veel bewondering voor wat hij met Eyeworks heeft gepresteerd. Ik zou nu niet meer zeggen dat ik de nieuwe Reinout Oerlemans zou willen worden. Maar dat betekent niet dat ik niet nog altijd die ambitie heb.”

Je nieuwste programma is Beruchte Gevangenissen: Ewout in de cel. Waar gaat het over?

“In beruchte gevangenissen verblijf ik elke aflevering drie dagen in een van de meest beruchte gevangenissen ter wereld. Misdaad is iets dat mij net als miljoenen andere mensen op de een of andere wijze enorm fascineert en het is toch wel een van de grootste nachtmerries om in het buitenland in de cel te belanden.”

Lees ook: JD kijkt TV: Beruchte gevangenissen

Wil je het hele interview van Dennis de Vos met Ewout Genemans lezen? Koop dan hier de nieuwe Panorama of lees het verhaal op Blendle.

  • Dennis de Vos