Elvis: Vrijwel zeker veertig jaar dood

   2873  

Het is deze week precies veertig jaar geleden dat een vetgemeste Elvis Presley in elkaar zakte op zijn koninklijke toiletpot. 42 jaar jong nog, maar toch al helemaal uitgeleefd en opgebrand.

Karaoken op Ibiza

Het is misschien wel het meest hardnekkig terugkerende bericht ter wereld: Elvis Presley is niet dood, Elvis leeft! En niet alleen in de harten van miljoenen fans, nee, ook in het echt.

Serieus? Waar dan?

Nou gewoon, ergens op Ibiza.

Wie niet beter weet, zou denken dat de Suffolk Gazette een betrouwbare nieuws- bron is. Het artikel dat we onlangs onder ogen kregen was geschreven door ene Arthur Pint, entertainment editor.

Elvis heeft zijn eigen dood in scène gezet, schrijft de auteur in navolging van velen, en woont tegenwoordig in volstrekte afzondering op het Spaanse vakantie- eiland, ergens op een heuveltop vlakbij het liefelijke dorpje Sant Josep de sa Talaia.

Waar halen ze het elke keer weer vandaan, hè? Spoofnews noemen ze zoiets in Amerika. Is een heel genre daar.

Het verhaal gaat door.

Omdat het toerisme steeds meer aantrekt, wordt er in de buurt van Sant Josep een nieuw hotel gebouwd, vlakbij het huis van Elvis en daarom wordt hij steeds vaker gespot door buurtgenoten, 81 jaar inmiddels, teruggetrokken levend, maar onmiskenbaar voorzien van de juiste fysieke kenmerken.

Het zou een vrijwel dagelijks beeld zijn: Elvis met wat dagelijkse boodschappen onder z’n arm, verse melk en een pakje ingevroren hamburgers.

Dus huurde ‘onderzoeksjournalist’ Arthur Pint van de Suffolk Gazette een appartement in de buurt en nam, ‘verbazingwekkend genoeg binnen enkele uren’, meteen een foto toen hij Elvis zag. Nou ja, om een lang verhaal kort te maken, want het is natuurlijk allemaal je reinste flauwekul, Elvis zag er ‘geweldig’ uit, schrijft Pint. Niet exceptioneel dik, z’n haar is grijs en hij draagt een sik. Toen Pint aanbelde bij het huis en vroeg:

‘Is this Mr Presley?’ kreeg Pint slechts een kort ‘No, adios,’ te horen.

In het verdere verloop van het verhaal, wat ik u verder zal besparen, zingt Elvis nog wat klassiekers in een karaokebar voor een handvol verveelde bezoekers, en bezoekt hij superdisco Amnesia.

Het hoopvolle bericht dat Elvis zijn eigen dood in scène heeft gezet om zijn leven in alle rust verder te kunnen leven, is van alle tijden. Helemaal nadat er volgens sommige berichten uren na Elvis’ dood een zwarte helikopter op Grace- land was gesignaleerd, uren voordat het lichaam werd vrijgegeven. Volgens complotdenkers zou Elvis in eerste instantie gekozen hebben voor Bermuda als eerste verblijfplaats. Pas later werd dat Ibiza. 

De grappigste Elvis-sighting werd gedaan in de lm Home Alone (1990). Een bebaarde man, ergens op de achtergrond in een bepaalde scène, zou een opvallende gelijkenis vertonen met de King.

Meest recent werd Elvis nog rond Graceland gesignaleerd met een honkbalpetje op. Een oude man met een witte baard, die zich bij voortduring tussen het publiek zou begeven, zou Elvis zijn, zo werd gesuggereerd. Het was genoeg voor hele Facebook-groepen om weer maanden mee zoet te zijn.

Elvis Leeft! En wat verder helemaal niemand weet: op zolder bij hem thuis woont Jim Morrison en in het tuinhuisje is onlangs een tengere deerne ingetrokken, die verrassend veel lijkt op Amy Winehouse. 

Dit is een voorstukje uit het blad. Wil je het hele verhaal over Elvis lezen? Bestel de nieuwe Panorama dan hier, of lees het op Blendle.

  • Redactie Panorama