Dodelijke schietpartij mogelijk resultaat Antilliaanse familievete

   33247  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: Hellevoetsluis.

Het kerstfeest eindigde voor de familie Rimon uit Hellevoetsluis in gruwelijk drama. Bij een woning aan de Branding in het Zuid-Hollandse stadje werden op Tweede Kerstdag Rotterdammer Faichel (22) en zijn Hellevoetse oom Shurandly (29) doodgeschoten. Rond zes uur 's avonds werd het tweetal naar buiten gelokt, schrijft De Telegraaf. Daarna werden beide mannen om het hoekje onder vuur genomen. Oom en neef raakten zwaargewond: de hulpdiensten rukten massaal uit en er werden ook twee traumahelikopters ingezet. Het mocht niet baten. De mannen overleden in het ziekenhuis alsnog.

Lees ook ons misdaadnieuws

Drie schutters

Vermoedelijk zijn de Rimons door drie schutters beschoten. De politie zou in ieder geval minstens drie verdachten op het oog hebben. Er is een rechercheteam van twintig man opgezet. Zij riepen de verdachten en andere betrokkenen op zich te melden. De gegevens van het verdachte drietal zijn inmiddels doorgespeeld aan internationale opsporingsdiensten.

Confrontatie

De dodelijke schietpartij deed - weinig verrassend - veel stof opwaaien in het Zuid-Hollandse stadje. Vooral in de wijk De Struyten, waar het gerucht gonst dat de getroffen familie al jarenlang verwikkeld is in een vete met een andere Antilliaanse familie. De krant van wakker Nederland meldt dat bekenden al langer bang waren dat de vete zou escaleren in een bloedige confrontatie. Dat lijkt nu te zijn gebeurd

We houden de zaak in de gaten.

  • Y.M. Osterloh