Dertig aanhoudingen na finale Ajax

   7436  

Waar veel mensen bang voor waren, een afgebroken centrum na een nederlaag van Ajax, viel het allemaal reuze mee. Er heerst vooral trots.

Amsterdam

In Amsterdam was het vooral rustig. Veel mensen verlieten rustig het centrum na het verlies van de voetbalclub. Er waren wel een aantal kleine incidentjes. Er zijn dertig mensen aangehouden voor onder andere alcoholmisbruik, belediging, het in het brand steken van een parasol en kregen een aantal agenten te maken met geweld.

Volgens de politie was het echter niet heel speciaal. ‘Dit is voor ons eigenlijk een gewone hele drukke zaterdagavond’, meldde de politie tegen Nu.nl.

NS

Waar ze het weer eens niet in orde hadden, was bij de NS. Reizigers klaagden over volle treinen, matige communicaties, plotselinge perronwissels en treinen die ontruimd werden wegens lange vertragingen.

Stockholm

Ook in de Zweedse hoofdstad was het vrij rustig. Het enige wat er na de wedstrijd in het stadion gebeurde waren een paar afgebroken stoeltjes. In het centrum waren geen incidenten.

Rotterdam

Hoe anders was dat een aantal weken geleden in Rotterdam? Toen Feyenoord de eerste kans op de titel tegen Excelsior verspeelde, liepen verschillende ‘fans’ van de club uit Rotterdam-Zuid te rellen met de politie. Voor de ravage die ze achterlieten zijn uiteindelijk 100 relschoppers gearresteerd.

  • J. Kraak