De 'Facebook-killer' loopt nog steeds vrij rond (VIDEO)

   15848  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: de Facebook-moord.

De klopjacht op Steve Stephens (37), inmiddels beter bekend als de 'Facebook-killer', draait al sinds zondag op volle toeren. Vooralsnog vruchteloos, helaas. Stephens loopt nog altijd op vrije voeten rond. Zondag schoot hij lukraak een nietsvermoedende, ongewapende voorbijganger - de 74-jarige Robert Godwin Sr. - dood in Cleveland, een stad in de Amerikaanse staat Ohio. Hij filmde zijn gruwelijke daad (Godwin werd door het hoofd geschoten) en plaatste de beelden op Facebook. Al snel verschenen kopieën van het verschrikkelijke filmpje op social media. Wij kiezen ervoor de video niet te plaatsen. Later legde Stephens een bekentenis af, door middel van een livestream op Facebook.

Lees en zie ook: Jennifer ontsnapte aan een seriemoordenaar (FOTO)

Noodoverleg

Terwijl Stephens nog altijd niet is gepakt (de jacht op de gewetenloze moordenaar is uitgebreid naar in totaal vijf staten en de gouden tip beloont de FBI met 50.000 dollar), vond op het hoofdkantoor van Facebook, in Californië, noodoverleg plaats. Het duurde namelijk drie uur voordat Zuckerberg en consorten de video van het populaire social media-platform wisten te verwijderen. Dat moet veel sneller, zo is de kritiek. Kritiek die overigens gedeeld wordt door Facebook. 

Totdat hij gestopt wordt

Intussen wordt er langzaam wat meer duidelijk over Stephens. De Amerikaan, een welzijnswerker, zou in relationele problemen verkeren. Vlak voor de bejaarde man werd doodgeschoten, vroeg Stephens hem de naam 'Joy Lane' te noemen - want zij zou de reden zijn dat Stephens begon te moorden. Deze Joy zou een ex zijn van Stephens. Ook zou de Afro-Amerikaan financiële moeilijkheden hebben, onder meer door zijn gokgedrag. Hij claimde dat de door hem vastgelegde moord al zijn dertiende was, maar daar is geen bewijs voor gevonden. Tevens zei hij door te gaan met moorden totdat hij door de politie wordt gestopt.

Hopelijk wordt deze laffe gek gauw gepakt.

  • Y.M. Osterloh