De E-divisie is van start gegaan (VIDEO'S)

   7538  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: de Eredivisie, maar dan net even wat anders.

Voetbal verandert. Dat valt niet meer te ontkennen. Vaak in negatieve zin, maar soms, heel soms, gaat het om een goede verandering. De videoscheidsrechter, bijvoorbeeld. En wat te denken van de E-divisie? De Eredivisie, maar dan met het razend populaire computerspelletje FIFA 17. Alle achttien clubs uit de Eredivisie hebben een speler vastgelegd die online de clubkleuren verdedigt. Ook al staat de competitie nog in zijn kinderschoenen, experts hopen (en verwachten stiekem) dat de E-divisie uit zal groeien tot landelijk vermaak. Net zoals hun grote, fysieke broer, dus. 

Lees en zie ook: Egyptische voetbalheld plots 'terrorist' (VIDEO)

Speelronde 1 en 2

De eerste wedstrijden in de E-divisie werden gisteren gespeeld. Zo won Dani Hagebeuk van Ajax met 0-5 van PEC Zwolle. Feyenoord verloor met 3-1 van Roda JC. PSV ging met dezelfde cijfers onderuit tegen Excelsior. Vitesse won met 0-6 bij FC Twente en NEC deed goeie zaken 'in Tilburg': het werd 1-4. AZ won nipt bij Go Ahead Eagles (1-2) en SC Heerenveen-ADO Den Haag, Heracles-FC Groningen én Sparta Rotterdam versus FC Utrecht eindigden in een gelijkspel. Paskie Rokus, de E-sporter van Vitesse, gaat dus met zijn virtuele geelzwarte equipe aan kop. Voorlopig, althans. Vanmiddag om 14:00 wordt afgetrapt in de tweede speelronde. In die speelronde gelijk twee verhitte partijtjes: de derby tussen FC Twente en Heracles en 't altijd beladen duel tussen FC Utrecht en Ajax. Maar eerst een terugblik op de wedstrijden van gisteren. Zo gaat het dus in zijn werk.

Lees en zie ook: de oplichter die het tot de Premier League schopte (VIDEO)

Lees en zie ook: David Beckham maakt diepe val

Wereldwijd

En het blijft niet bij de Eredivisie. Integendeel. Wereldwijd neemt het online-voetbal - dat natuurlijk al sinds jaar en dag populair is - professionele vormen aan. Zo zit er voor de kampioen van de E-divisie straks gewoon Europees voetbal in het verschiet. Op de website van de E-divisie lezen we: ''Na 17 speelrondes wordt binnen de FIFA 17-spelmodus Ultimate Team duidelijk welke club en gamer zich de eerste landskampioen van de E-Divisie mag noemen. De Nederlandse kampioen wint de felbegeerde kampioensschaal en wordt namens de E-Divisie afgevaardigd voor de EA Sprt FIFA 17 Ultimate Team™ Championship Series Regional Final in Madrid.'' Daar moet de Nederlandse E-sporters zijn Europese collega's verslaan om een ticket naar Berlijn te winnen. Daar komen later de beste E-voetballers ter wereld samen.

Wij vinden dit heel tof, zeker wel!

  • Y.M. Osterloh