De allerslechtste slogan van 2016

   15799  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: de allerslechtste leus van 2016.

Het eind van 't jaar is weer in zicht, dus is de tijd van terugblikken, verkiezinkjes en lijstjes weer aangebroken. Vorige week schreven we al over het irritantste woord van 2016. Uitdrukking moeten we eigenlijk zeggen. De term 'diervriendelijk vlees' ging er namelijk met de prijs vandoor. Ondertussen is de race om hét woord van 2016 nog in volle gang. Treitervlogger, als je het ons vraagt. Of dat 'm ook wordt, zien we volgende week.

Slogan

In de tussentijd vermaken we ons met de slechtste slogan van 2016. De afgelopen weken ging journalist en tekstschrijver Tefke van Dijk samen met universitair docent Communicatie- en Informatiewetenschappen Christine Liebrecht op website sloganverkiezing.nl zoek naar de meest tenenkrommende leus in het Nederlandse straatbeeld. De Utrechtse barbier Local Heroes is met 21,2% van de stemmen de onvervalste winnaar (of moeten we verliezer zeggen?). Met "Zit je haircut?" maakte de hipsterkapper het dan ook wel erg bont, al kunnen wij er stiekem ook wel om lachen. De nummer twee - die 18,5% van de stemmen kreeg - vinden wij toch echt een stukkie erger.

Lees ook: 'allochtoon' en 'autochtoon' verdwijnen uit het woordenboek

Top tien

Op eigen risico: de complete top tien.

  1. Zit je haircut? - kapsalon Local Heroes, Utrecht
  2. Your shit is my food! - Loodgieter L.P. Reith, Den Haag
  3. Tiet voor een goede bh - Lingeriewinkel Hullegie, Epe
  4. Linger OG Makelt het voor elkaar! - Makelaar Linger OG, Amsterdam
  5. Wie niet horren wil moet maar voelen - Horrenpartners hordeuren, Lonneker
  6. We're full of crêpe! - Foodtruck (ugh..) Creppies, Vlaardingen
  7. Food to Thai for! - Thai from Sky, Amstelveen
  8. Wij spelen open taart - Strik Patisserie, Nijmegen
  9. Aad Kentie. Wie kentie niet?! - Snackbar Aad Kentie, Rotterdam
  10. Zaag u niet uit de naad. Wij zagen alles op maat - Houthandel Van Straalen, Utrecht

Al sinds enkele jaren organiseert het tweetal de verkiezing. Vorig jaar won "Iedere paal gaat er in" van heibedrijf Steenman uit het Friese Oosterblokker.

Mooi, man!

 • Y.M. Osterloh