David Beckham maakt diepe val (VIDEO)

   10468  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: Beckham.

De Britse tabloids kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Heeft nationaal erfgoed David Beckham, geliefd oud-voetballer, vader, echtgenoot en 'gewone jongen', zijn geprezen ontwikkelingswerk misbruikt voor zijn eigen gewin? Dat is de vraag die de natie bezighoudt. Een vraag ontstaan door gelekte e-mails, waarin adviseurs Beckham aansporen zich in te zetten voor goede doelen, omdat dit zou resulteren in positieve aandacht en meer inkomsten. Beckham heeft schijnbaar geluisterd. Hij is onder meer ambassadeur van Unicef.

Lees en zie ook: Egyptische voetbalheld plots 'terrorist' (VIDEO)

Geen goede zaak

Noem ons heimelijk een tikkeltje verliefd op metroman Beckham, maar we begrijpen een deel (!) van de ophef niet. Zijn er daadwerkelijk sterren die zich inzetten voor goede doelen zonder rekening te houden met de goede pr? Nee, precies. Wel heel kwalijk: uit de lek - 'Football Leaks' genaamd - blijkt dat de geridderde Beckham tegen de afspraken in kosten declareert bij Unicef. Zo ook voor een vlucht die hij nooit nam. De kritiek is dan ook: liefdadigheidswerk pakt Beckham graag aan, als het maar niet te duur is en te veel tijd kost. Dat is geen goede zaak. En dan hebben we het nog niet eens gehad over bijvoorbeeld de tweet hierboven, waaruit blijkt dat zelfs 'Becks' een flinke lul kan zijn. Beckham zelf ontkent overigens iets te hebben misdaan. 

Lees en zie ook: de oplichter die het tot de Premier League schopte (VIDEO)

Voeten

Toch kunnen we eigenlijk niet anders dan concluderen dat Beckham - die een eigen vermogen van ruim 350 miljoen pond bij elkaar heeft gespaard - van zijn voetstuk is gevallen. Al is het maar voor een deel. Daarom dat we even afsluiten met de volgende video. Toen Beckham nog sprak met zijn voeten.

  • Y.M. Osterloh