Dankzij deze truc val je binnen een minuut in slaap

   192822  

Elke zondag delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard is. Met vandaag, uit januari 2016: Vijf stappen om binnen een minuut in slaap te vallen.

Lig jij soms ook eindeloos te woelen in bed, maar val je maar niet in slaap? Vervelend, maar gelukkig is er ook goed nieuws. Dankzij dit simpele trucje zijn slapeloze nachten verleden tijd. 

Wie kent het niet: slapeloze nachten. Veel vervelender dan dat wordt het niet, toch? Misschien nog wel het ergste is dat er vrij weinig tegen te doen is. Als je eenmaal wakker ligt, dan lig je nou eenmaal wakker, zo lijkt het. Goed, sommige mensen tellen duizenden schaapjes, anderen nemen een fikse slaapmuts - of houden het bij een bekertje warme melk met honing. 

Vijf stappen

Maar dé truc om in slaap te vallen is veel simpeler. Die truc, de '4-7-8 Oefening' genaamd, is populair in de Verenigde Staten. Een befaamde Amerikaanse dokter en auteur, Andrew Weil, heeft deze ademhalingstechniek onderschreven. Ook presentatrice Oprah Winfrey en het beroemde Amerikaanse tijdschrift TIME besteedden aandacht aan de truc. Hoe de truc, die uit vijf stappen bestaat, werkt, lees je hieronder:

1. Plaats het puntje van je tong op het tandvlees boven je bovenste voortanden. Houd je tong op dit plekje, voor de rest van de oefening.
2. Adem uit door je mond en maak daarbij het geluid alsof je leegloopt - nee, we verzinnen dit niet.
3. Doe je mond dicht en adem via je neus in, terwijl je in hoofd tot vier telt.
4. Houd je adem in, terwijl je in je hoofd tot zeven telt.
5. Adem weer door je mond uit, terwijl je dit keer in je hoofd tot acht telt. Maak hetzelfde geluid als in de tweede stap. 

Gedaan? Top, maar je bent er nog niet: dit riedeltje moet je drie keer herhalen, zodat je het in totaal vier keer hebt uitgevoerd. Succes!

Laat ons weten wat voor effect het bij jou had!

  • Y.M. Osterloh