Dakloze bedelaar loopt restaurantje in, krijgt meer dan geld

   6282  

Elke zondagmiddag delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard is. Met vandaag, uit april vorig jaar: een fijn verhaal.

''Niets is gratis hier'', zei de eigenaresse van een restaurantje in de Amerikaanse stad Minneapolis, toen een bedelaar binnen wandelde en zijn hand ophield. Toch ging de dakloze bedelaar niet helemaal onverrichter zake naar huis..

Abi's Café is een Salvadoraans restaurantje in Minneapolis, de grootste stad in de Amerikaanse staat Minnesota. De eigenaresse, Cesia Abigail Baires (26), had nogal wat moeite het hoofd boven water te houden. Zoals veel horeca-ondernemers kunnen beamen, is het in tijden van crisis niet altijd even gemakkelijk een restaurant te runnen. Toch weerhield dat feit Cesia (links op de foto) niet een werkelijk hartverwarmende daad te verrichten.

Lees ook: WO2-veteraan (88) slaat bewapende inbrekers het huis uit

Onverwachte wending

Onlangs wandelde een dakloze het eettentje binnen. De man, ene Marcus (rechts op de foto), vroeg om geld, maar kreeg dat niet. Cesia vertelde de bedelaar: ''Niets is gratis hier. Zelfs mijn familie moet hier betalen.'' Maar, gelukkig voor de bedelaar, nam het gesprekje dankzij Cesia al snel een andere, vrij onverwachte wending, aldus New York Daily News. ''Ik heb het geld niet. Maar ik heb een baan voor je, als je echt wil werken.''

Afwasser

En dat wilde de dakloze man maar wat graag. Diezelfde dag werd hij nog aangenomen als afwasser. Om het nieuwe contract te vieren, maakte Cesia een broodje voor hem - die hij vervolgens deelde met een andere zwerver op straat. Marcus werkt op de dagen dat Cesia hem écht nodig heeft en het, niet geheel onbelangrijk, kan opbrengen hem te betalen. De jonge eigenaresse is erg te spreken over Marcus: ''Hij is een zegen voor mij en mijn onderneming.'' Marcus had voorheen moeite met het vinden van werk, vanwege zijn strafblad. Cesia heeft inmiddels een crowdfunding-actie opgezet, om Marcus aan een dak boven zijn hoofd te helpen.

Ons geloof in de mensheid is, ten tijde van de 'Panama Papers', weer even helemaal hersteld!

  • Y.M. Osterloh