Chris Cornell (Soundgarden) overleden: Hebben we alleen nog Eddie Vedder over?

   9212  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: De dood van Chris Cornell.

Vorig jaar was een slechte tijd voor de muziek. Zangers als David Bowie en Prince kunnen we helaas alleen nog horen op band. Dit jaar viel het gelukkig mee. Tot vandaag, want Chris Cornell is onverwacht overleden. Hoewel de jongere lezer vooral zal denken Chris wie, is hij voor de iets oudere muziekliefhebber een ware held. Iemand die de Grunge op de kaart heeft gezet.

Soundgarden

De zanger is vooral bekend van de bands Soundgarden en Audioslave. Zijn beste nummer was misschien wel Black Hole Sun. Ook maakte hij het nummer You Know My Name voor de Bond-film Casino Royale, alleen vonden wij (op de redactie) dat nummer wat tegenvallen, vergeleken met zijn gehele repertoire.

Zelfmoord?

De grote vraag is nu hoe de zanger is overleden. Hij ging geheel onverwacht de pijp uit in Detroit, waar hij was voor een optreden. Zijn familie is daardoor compleet in shock en wacht op de uitslag van een medisch rapport over de dood. De geruchten gaan dat de zanger zelfmoord heeft gepleegd. De dood is juist zo bizar omdat hij vandaag nog een tweet plaatste dat hij blij was om terug te zijn in Rock City.

Voorbeelden

Cornell was samen met Soundgarden eind jaren '80/begin jaren ’90 de toonbeelden van grunge – oftewel echte gitaarmuziek voor mannen. Hij past daarom prima in het rijtje met bijvoorbeeld Pearl Jam en Nirvana en Alice in Chains. Bands die in die tijd het verschil maakten. Het lijkt of van alle helden nu alleen maar Eddie Vedder overblijft.

  • J. Kraak