Check die trailer! Wonder Woman

   5983  

Hollywood heeft ons de laatste vijftien jaar doodgegooid met superheldenfilms. Van Batman, Spider-Man, Superman en Iron Man tot X-Men, Hellboy en zelfs Ant Man. Zie je een overeenkomst in de namen? Precies, het zijn allemaal mannen! Er zijn wel vrouwen in het superheldenwereldje, maar zij spelen meestal een ondersteunende rol ten opzichte van de mannen. De film Catwoman uit 2004 daargelaten, maar op het fijne figuur van actrice Halle Berry (Monsters Ball, X-Men, Die Another Day) na heeft die film weinig om het lijf. Nee, het is aan mannen om de wereld te redden. Tot nu tenminste, want met de nieuwste spektakelfilm Wonder Woman – Rise of the Warrior is het zowaar een vrouw die de hoofdrol opeist.

Lees ook: TrailerTrash Transformers: The Last Knight

Typisch superheldenplot

Amazoneprinses Diana (Gal Gadot – Fast & Furious, Knight and Day) is een absolute strijder in het regenwoud die op het afgelegen eiland Themyscira een leven in de luwte leidt, totdat de harde buitenwereld binnen komt vallen in de vorm van luchtmachtkapitein Steve Trevor (Chris Pine – Unstoppable, Jack Ryan: Shadow Recruit). Hij vertelt haar dat de wereld dreigt te vergaan door de kwaadaardige schurk Doctor Maru. Uit angst dat haar volk ook ten prooi valt aan de vijand besluit Diana haar schild op te pakken en als haar alter ego Wonder Woman ten strijde te trekken tegen het kwaad.

Lees ook: TrailerTrash Blade Runner 2049

Vrouwelijke regisseur

Goed, het plot is net als bij wel meer superheldenfilms niet heel bijzonder, maar het feit dat nu een vrouw de wereld moet redden is dat wel. Bovendien is de regisseur van de film eveneens een vrouw, Patty Jenkins (Monster, Arrested Development). Ook dit is voor het eerst in de geschiedenis van de superheldenwereld. Een vrouw in de hoofdrol en een vrouw op de regiestoel. Waarom ook niet? Maar levert het ook het spektakel op dat je bij dit filmgenre verwacht? De eerste indruk lijkt erop te wijzen dat dit wel snor zit, maar zoals altijd geldt: check die trailer en oordeel vooral zelf!

Wonder Woman – Rise of the Warrior is vanaf donderdag 15 juni in de bioscoop te zien.

 

 

  • Dennis de Vos