Check die trailer! War Dogs

   5042  

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de komische film War Dogs.

De Amerikaanse regisseur Todd Phillips is wellicht niet zo bekend, maar is zich de laatste jaren wel aan het opwerpen als dé grote man op het gebied van komediefilms voor mannen. Dat begon in 2000 met het hilarische Road Trip, waarna drie jaar later het eveneens erg geinige Old School verscheen. Hierna volgden de remake van Starsky & Hutch – met Owen Wilson en Ben Stiller – en School for Schoundrels, waarna Phillips in 2009 zijn grootste hit maakte: The Hangover. De film over vier mannen die tijdens een vrijgezellenweekend in Las Vegas helemaal losgaan is een gigantische hit en kent twee vervolgen: The Hangover II en The Hangover III.

Onvolwassen mannen

In al zijn films zijn de hoofdpersonen mannen die weigeren om echt volwassen te worden en liever nog even uit de ban springen dan een burgerlijk leven te starten. Zo ook in Phillips' nieuwste: War Dogs. De twintigers David (Miles Teller – Fantastic Four, Whiplash) en Efraim (Jonah Hill – The Wolf of Wall Street, 21 Jump Street) zijn het zat om voor een habbekrats te werken en duiken vanuit het niets in de wereld van de illegale wapenhandel. Al snel scoren ze in het door oorlog verscheurde Irak zo'n grote buit, dat het Amerikaanse leger ze in het vizier krijgt en hen niet oppakt, maar een wapencontract ter waarde van 300 miljoen dollar voorlegt. In 'militaire dienst' is het aan hen om illegale wapens op te kopen en zo door Amerikanen gesteunde rebellen in conflictgebieden te bevoorraden. Klinkt vergezocht? Guess again: het verhaal is waargebeurd!

Lees ook: TrailerTrash Kong: Skull Island

Nieuwe wereldster?

Met zijn films maakte Todd Phillips wereldsterren van acteurs als Will Ferrell, Zach Galifianakis, Bradley Cooper en Ed Helms en Miles Teller lijkt voorbestemd om in hun voetstappen te volgen. De komende tijd is hij naast War Dogs nog te zien in het boksdrama Bleed for This, de oorlogsfilm Thank You for Your Service en de bosbrandfilm Granite Mountain. Jonah Hill is al enkele jaren een grote meneer, vooral als grappige dikkerd in komische films, maar hij bewees drie jaar geleden met The Wolf of Wall Street al dat hij ook in serieuze films zijn mannetje staat.

Lees ook: TrailerTrash The Girl on the Train

Check die trailer!

Naast de twee hoofdrolspelers duikt ook Bradley Cooper op in de film
, een vriendendienst voor de man die hem wereldroem bracht en vervolgens de kans gaf om met andere films (American Sniper, American Hustle, Silver Linings Playbook) in totaal vier Oscarnominaties in de wacht te slepen. War Dogs is spannend, avontuurlijk maar boven alles heel erg grappig. Eens? Check die trailer en oordeel zelf!War Dogs is vanaf donderdag 18 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien.

 

  • Dennis de Vos