Check die trailer! The Dark Tower

   7630  

Horrorschrijver Stephen King is vooral bekend vanwege bloedstollend enge verhalen als The Shining, Misery, Carrie, Pet Sematary en It, maar schrijft ook al heel wat jaren andere verhalen die minstens evenzeer de moeite waard zijn. The Shawshank Redemption wordt samen met The Godfather gezien als misschien wel de beste film aller tijden, maar is gebaseerd op een kort verhaal van King. Net als The Green Mile overigens, nog een topfilm voortgekomen uit het brein van de Master of Suspense. Zijn absolute magnus opus is de boekenreeks The Dark Tower (De Donkere Toren). Het eerste deel van die reeks (The Gunslinger) verscheen al in 1982. Dertig jaar later is het achtste deel in de reeks gepubliceerd. Gedurende die hele periode heeft King lopen leuren met zijn verhalen, maar de filmstudios in Hollywood zagen er geen brood in. Tot nu dus.

Lees ook: TrailerTrash Cars 3

Meerdere delen

In de nu al epische verfilming zoekt de laatste Gunslinger, Roland Deschain, naar The Dark Tower om zijn wereld te behoeden van de dreigende ondergang. Ondertussen jaagt hij ook op een mysterieuze magiër, The Man in Black. De rol van deze zwarte tovenaar wordt vertolkt door Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club, Interstellar). The Gunslinger wordt gespeeld door Idris Elba (Luther, The Wire), de man die ook al bijna tien jaar naar voren wordt gebracht als de eerste donkere acteur die James Bond zou moeten spelen. The Dark Tower is in het verleden al vele malen uitgesteld, maar wordt nu dus echt definitief op 27 juli uitgebracht in de bioscoop. Alle acht boeken in één film proppen, dat is onmogelijk dus het is het idee om na deze film nog een zooi vervolgdelen uit te brengen, maar er zou ook gewerkt worden aan een televisieserie. King houdt zelf alle opties open en kijkt vooral reikhalzend uit naar deze eerste film.

Lees ook: TrailerTrash Kingsman: The Golden Circle

Check die trailer!

Na veel succes in de jaren negentig lijkt Hollywood nu opnieuw het werk van Stephen King te hebben ontdekt. Met The Dark Tower, It en meerdere recente televisieseries als Under the Dome en 22.11.63 is de later dit jaar 70 wordende King ineens weer helemaal hot. Regisseur Nikolaj Arcel (The Girl With The Dragon Tattoo) heeft zijn uiterste best gedaan om eer te doen aan de boeken rond The Dark Tower. Met de twee hoofdrolspelers Elba en McConaughey heeft hij de eerste slag al gewonnen. Nu moet nog blijken of de film als geheel ook de moeite waard is. Is het wat? Check die trailer en oordeel vooral zelf!

The Dark Tower is vanaf donderdag 27 juli in de Nederlandse bioscopen te zien.

  • Dennis de Vos