Check die trailer! Spider-Man: Homecoming

   8707  

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de nieuwste Spider-Man: Homecoming

Het lijkt nog niet eens zo heel lang geleden dat we in de film Spider-Man (2002) acteur Tobey Maguire als een jonge Peter Parker gebeten zagen worden door een gemuteerde spin, waardoor hij als de aan spinnenwebben slingerende Spider-Man de misdaad in New York bestrijdt. Toch is dit alweer vijftien jaar terug, een eeuwigheid voor Hollywood-begrippen. En dus keren we met Spider-Man: Homecoming terug naar de jeugd van Parker. Niet zozeer omdat Maguire het indertijd niet goed deed, maar omdat de mensen achter stripimperium Marvel Spider-Man maar wat graag definitief willen toevoegen aan The Avengers, het overkoepelende team van superhelden dat de strijd tegen het slechte aangaat.

Lees ook: TrailerTrash Ferdinand

Iron Man als mentor

In Captain America: Civil War dook Spider-Man al even kort op om het team dat onder andere bestaat uit de superhelden Captain America, Iron Man, Black Widow, Falcon, Hulk, Ant Man en Thor te assisteren en in Spider-Man: Homecoming zien we hoe de jonge Peter Parker (Tom Holland) door zijn mentor Tony 'Iron Man' Stark (Robert Downey Jr.) wordt gerekruteerd voor de good guys. Terwijl hij moet jongleren tussen een publiek leven als high school student en een verborgen leven als misdaadbestrijder, krijgt hij te maken met misschien wel de ergste schurk die ooit het Marvel universum heeft betreden: Vulture, een slechterik in een vogelharnas die uit is op werelddominantie. Oscarwinnaar Michael Keaton, die opmerkelijk genoeg voor Birdman zijn gouden beeldje won, kruipt in de veren van deze bad guy.

Lees ook: TrailerTrash It

Check die trailer!

In alle eerlijkheid zijn we inmiddels een beetje kwijt de hoeveelste Spider-Man sequel, prequel, spin-off of reboot dit is en ook het aantal andere superheldenflicks van Marvel valt bijna niet meer te tellen. Maar feit blijft dat de films altijd garant staan voor enorm veel actie en spektakel en alleen al dat zou het de trip naar de bios waard moeten maken. De trailer van de film van regisseur Jon Watts, de man achter de films Clown en Cop Car, ziet er in elk geval al veel belovend uit. Is het wat? Oordeel zelf en check die trailer!

 

Spider-Man: Homecoming is vanaf donderdag 6 juli 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien.

  • Dennis de Vos