Check die trailer! Scorsese's Silence

   12902  

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de nieuwe van de legendarische regisseur Martin Scorsese: Silence.

Als er één gouden regel is in Hollywood, dan is het wel deze: maakt Martin Scorsese een nieuwe film, laat het de Academy of Motion Picture Arts and Sciences die verantwoordelijk is voor de jaarlijkse Oscaruitreikingen onmiddellijk weten! De inmiddels 74-jarige filmregisseur werd in zijn leven al liefst acht(!) keer genomineerd voor een Oscar in de categorie beste regisseur en wel voor filmklassiekers als Raging Bull (1981), The Last Temptation of Christ (1989), Goodfellas (1991), Gangs of New York (2003), The Aviator (2005), The Departed (2007), Hugo (2012) en The Wolf of Wall Street (2014). Slechts eenmaal wist hij daadwerkelijk te winnen, met The Departed, maar met zijn nieuwste film Silence lijkt hij opnieuw een van de grote kanshebbers voor het gouden regiebeeldje.

Lees ook: TrailerTrash Rogue One: A Star Wars Story

Liam Neeson? Check!

Alle ingrediënten waar de Academy van houdt zijn immers aanwezig in deze nieuwe film. Een stukje historie? Check! Een sterk dramatische verhaallijn? Check! Uitgebreide shots van exotische landschappen? Check! Liam Neeson? Check! Silence is gebaseerd op de gelijknamige roman die de Japanse schrijver Shüsake Endö in 1966 schreef en gaat over de zoektocht van twee jezuïetenmissionarissen (Adam Driver, Star Wars: The Force Awakens, Inside Llewyn Davis) en Andrew Garfield (The Amazing Spider-Man, The Social Network) die in de zeventiende eeuw naar Japan trekken op zoek naar hun vermiste mentor (Liam Neeson, Schindler's List, Taken). Eén probleem: gelovigen worden indertijd actief vervolgd door de lokale machthebbers.

Lees ook: TrailerTrash Moana

Check die trailer

Silence is een waar 'passieproject' voor Scorsese, die meer dan twintig jaar bezig is geweest om de film te maken maar door tegenstribbelende studio's, de economische crisis en de drukke agenda van acteur veel moeite had om het naar huidige maatstaven toch nog vrij bescheiden filmbudget van vijftig miljoen euro budget los te krijgen. Oorspronkelijk duurde de film bijna vier uur, maar na kritiek van de studiobazen is de film ingekort tot twee uur en 39 minuten. Nog altijd een flinke zit, maar zeker geen straf wanneer het er één van Scorsese betreft. Academy opgelet en check die trailer!

Silence draait vanaf donderdag 9 februari 2017 in de Nederlandse bioscopen.

  • Dennis de Vos