Check die trailer! Rogue One: A Star Wars Story

   12173  

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de Star Wars spin-off Rogue One: a Star Wars Story.

Na het gigantische succes van Star Wars: The Force Awakens (Episode VII) wacht iedere fan van de inmiddels al veertig jaar oude filmfranchise in spanning op het volgende – achtste deel. Die nieuwe film onder regie van Rian Johnson (The Brothers Bloom, Looper) stond oorspronkelijk gepland voor 26 mei 2017, maar is uitgesteld naar 15 december 2017. De reden daarachter is vrijwel zeker een financiële. Het waanzinnige succes van The Force Awakens (dat bijna 2 miljard euro ophaalde in de wereldwijde bioscopen) overtrof elke verwachting, waardoor producent Walt Disney heeft besloten om de eerstvolgende Star Wars-film in de 'sequel trilogie' eveneens pas rond kerst uit te brengen. Tja, geef ze eens ongelijk.

Lees ook: TrailerTrash Moana

Meer dan een tussendoortje

Het nieuws dat de nieuwe Star Wars pas zeven maanden later te zien is, sloeg bij diehard fans in als een bom. Maar écht lang hoeven liefhebbers eigenlijk helemaal niet eens te wachten om hun verslaving te bevredigen, want tussendoor krijgen we nog Rogue One: A Star Wars Story voorgeschoteld. En deze spin-off is echt meer dan zomaar een tussendoortje, zo belooft regisseur Gareth Edwards (Godzilla, Monsters). Met zijn remake van Godzilla in 2014 liet hij al zien dat hij wel weet hoe hij een bestaand verhaal in een creatief nieuw jasje kan hijsen en de verwachtingen voor Rogue One zijn dan ook hooggespannen.

Lees ook: TrailerTrash XXX: The Return of Xander Cage

Check die trailer!

Rogue One: A Star Wars Story speelt zich af net voor de gebeurtenissen in Episode IV: A New Hope. Wanneer een groep rebellen ontdekt dat Darth Vader van plan is om de eerste Death Star zetten ze alles op alles om de plannen te stelen. De rest blijft knap geheim, maar alleen al het nieuws dat de legendarische James Earl Jones (de stem van Darth in de eerste films) terugkeert om opnieuw zijn diepe geluid te laten horen, is genoeg om ons enthousiast te krijgen. Tel daar de geweldige acteurs Mads Mikkelsen (Hannibal, King Arthur), Alan Tudyk (Tucker & Dale vs Evil, Transformers: Dark of the Moon), Forest Whitaker (The Last King of Scotland, Southpaw) en de aantrekkelijke Felicity Jones (The Amazing Spider-Man 2, The Theory of Everything) bij op en Rogue One klinkt top. Oh ja, en dan is er nog de trailer. Check 'm snel en oordeel zelf of dit de moeite van een biosbezoekje waard is!

Rogue One: a Star Wars Story draait vanaf woensdag 14 december in de Nederlandse bioscopen.

  • Dennis de Vos