Check die trailer! Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

   22794  

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de vijfde Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge.

Als er een ding is waar Hollywood heel goed in is, dan is het wel het uitmelken van een succesvolle film. Doet een film het goed, dan kun je er vergif op innemen dat er minimaal één maar waarschijnlijk nog veel meer vervolgen op zullen, euh... volgen. Dat zagen we eerder al met Lethal Weapon (I, II, III & IV en nu ook nog een tv-serie), Beverly Hills Cop (I, II, III en IV staat in de steigers) en Scream (I, II, II, IV en eveneens een tv-serie). En dan hebben we het nog niet eens over de eerste drie Jurassic Park films die vorig jaar met Jurassic World een uiterst succesvolle reboot kreeg of over de X-Men reeks die ook het eeuwige biosleven lijkt te hebben.

Lees ook: TrailerTrash Fist Fight

Jack Sparrow is terug!

Ook de piratenfilm Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl uit 2003 kreeg al drie vervolgen en in mei 2017 volgt alweer het vijfde deel. Logisch ook, de eerste vier edities brachten ruim drie en een half miljard(!) euro op en dus hijst Johnny Depp zichzelf nogmaals in zijn piratenpakkie om als de altijd iets beneveld lijkende captain Jack Sparrow in een nieuw avontuur verzeild te raken. In Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge (of Dead Men Tell No Tales, zoals de film in Amerika heet) krijgt hij ditmaal te maken met de bloederige captain Salazar (gespeeld door de geweldige Javier Bardem (No Country for Old Men, Skyfall), die uit is op wraak en met zijn bende van dode piraten jacht maakt op alle nog wel levende zeezeilers én de door hem zo gehate Jack Sparrow in het bijzonder.

Lees ook: TrailerTrash Fantastic Beasts and where to Find them

Beatle als piraat?

Naast Bardem en de terugkerende Depp duiken ook Orlando Bloom, Geoffrey Rush, Martin Klebba en Kevin McNally weer op. En volgens de laatste geruchten zal ook oud-Beatle Paul McCartney een piratenrol op zich nemen. Met een budget van bijna driehonderd miljoen euro smijt producent Disney met geld om er opnieuw een kaskraker van te maken. Maar leveren als die euro's ook een goede film op? Check de allereerste teaser trailer en oordeel zelf!

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge is vanaf woensdag 24 mei 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien.

  • Dennis de Vos